Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
18.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 18.07

8 let

Bertagnolliju tretja etapa, Brajkovič ostaja tretji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec 3. etape 11. kolesarske dirke Po Nemčiji je Italijan Leonardo Bertagnolli. Janez Brajkovič je zasedel 10. mesto v etapi in ostaja na 3. mestu v skupnem seštevku.

Današnja 215 kilometrov dolga etapa od Herriedna do Wieslocha je bila namenjena šprinterjem. Dva gorska cilja nista bila pretirano zahtevna. Zadnji klanec druge kategorije je bil na sporedu 23 kilometrov do cilja. Že na šestnajstem kilometru sta glavnini pobegnila Johannes Frohlinger (Gerolsteiner) in Christian Knees (Milram). Slednji je bil pred današnjo etapo na 42. mestu v skupnem seštevku. Za vodilnim Linusom Gerdemannom je zaostajal skoraj sedem minut.

V glavnini so tempo narekovali kolesarji ekipe Columbia. Ob pričetku zadnjega 4.6 kilometra dolgega vzpona v etapi sta imela ubežnika tri minute prednosti pred glavnino, ki ju je ulovila že po dobrih dveh kilometrih vzpona. Prva je gorski cilj 23 kilometrov do cilja prečkala skupina desetih kolesarjev v kateri je bil tudi Janez Brajkovič. Ob tempu, s katerim so kolesarji prekolesarili vzpon je bilo že tu jasno, da bo o zmagovalcu etape odločal ciljni šprint manjše skupine kolesarjev.

Štirinajst kilometrov do cilja so prvi skupini pobegnili trije kolesarji: Daniel Navarro (Astana), Leonardo Bertagnolli (Liquigas) in Jusi Veikkanen (Francaise des Jeux). Deset kilometrov do cilja je še nekaj kolesarjev ulovilo prvo skupino, ki je tedaj štela že 22 kolesarjev. Trojica ubežnikov je imela dvajset sekund prednosti. Veikkanen je osem kilometrov do cilja dobil defekt in v ospredju je ostala le še dvojica Navarro in Bertagnolli, ki je imela ob vstopu v zadnji kilometer še deset sekund prednosti.

Medtem, ko je Bertagnolli uspel osvojiti etapno zmago je skupina v šprintu ulovila Navarra, ki se je moral zadovoljiti s šestim mestom. To je že četrta letošnja zmaga tridesetletnega kolesarja oz. tretja v zadnjem mesecu. Brajkovič je ciljno črto prečkal kot deseti in je zadržal tretje mesto v skupnem seštevku. V rumenem bo tudi jutri Linus Gerdemann. Jutri bo na sporedu 173 kilometrov dolga etapa s ciljem v Mainzu. Vsekakor bo to poleg 6. in 7. etape idealna priložnost za šprinterje, saj so te etape ravne.

Skupni vrstni red po 3. etapi:

1. Linus Gerdemann (Nem) Team Columbia 13;56:11 2. Thomas Lovkvist (Šve) Team Columbia +0:17 3. Janez Brajkovič (Slo) Astana 0:20 4. Pietro Caucchioli (Ita) Credit Agricole 0:58 5. Bauke Mollema (Niz) Rabobank 1:01 6. Jose Rujano (Ven) Caisse d'Epargne 1:13 7. Daniel Navarro (Špa) Astana 1:27 8. Eros Capecchi (Ita) Scott-American Beef 1:31 9. Andrea Noe (Ita) Liquigas isti čas 10. Francisco Perez Sanchez (Špa) Caisse d'Epargne 2:13 … 30. Simon Špilak (Slo) Lampre 7:41 135. Matej Mugerli (Slo) Liquigas 33:27

Ne spreglejte