Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 7. 2012,
17.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 7. 2012, 17.18

8 let

Bazzana z etapno zmago do rumene majice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Italijan Alessandro Bazzana je zmagovalec 1. etape 64. kolesarske dirke po Avstriji (2.HC) in prvi vodilni v skupnem seštevku dirke. Blaž Jarc 17., Robert Vrečer 28. v etapi.

Kmalu po štartu 153 kilometrov dolge etape je glavnina dovolila pobeg štirim kolesarjem. Še preden je bilo za ubežniki 40 kilometrov etape, že so opravili z dvema kategoriziranima vzponoma. Četverico je ulovil še en kolesar, tako da je bilo v ospredju že 5 kolesarjev. Glavnina je za njimi zaostajala že skoraj sedem minut.

Laszlo Bodrogi (Team Type 1-Sanofi), Riccardo Zoidl (RC Arbo Wels), Matthias Brändle (Team NetApp), Johann Bagot (Cofidis) in Stefan Praxmarer (Tirol) so složno narekovali tempo na čelu, a so bili 20 kilometrov do cilja ujeti. Na čelu glavnine so tempo narekovali kolesarji Astane. V dresu te ekipe je lansko dirko dobil Šved Fredrik Kessiakoff, ki tokrat zastopa barve Astane na dirki po Franciji. Nato se so kolesarjem Astane pri narekovanju tempa na čelu pridružili še kolesarji ekipe RadioShack-Nissan. Na dirko so namreč pripeljali Jakoba Fuglsanga, ki je v izvrstni formi.

Sledil je ciljni šprint glavnine, v katerem je zmago slavil sedemindvajsetletni Italijan Alessandro Bazzana. Za popolno italijansko zasedbo na stopničkah zmagovalnega odra sta poskrbela Francesco Gavazzi in Marco Canola, ki sta etapo končala na 2. in 3. mestu. V času prvouvrščenega je ciljno črto prečkalo 41 kolesarjev. Med njimi so bili tudi štirje Slovenci. Poleg Jarca in Vrečerja tudi Simon Špilak in Jure Golčer. Jure Kocjan je član ekipe, iz katere prihaja zmagovalec etape. ''Zelo sem vesel, da smo uspeli zmagati v etapi. To zmago smo dolgo čakali, saj ne moremo biti zadovoljni s prvim delom sezone. Tudi s svojim nastopom sem zadovoljen, saj sem pomagal ekipi vse do zadnjih dveh kilometrov etape,'' je po etapi za Sportal povedal Kocjan. V ponedeljek bo na sporedu prva odločilna etapa na dirki, ki se bo končala s skoraj 8 kilometrov dolgim in strmim vzponom na Kitzbüheler Horn.

Ne spreglejte