Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 9. 2016,
17.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

gorsko kolesarstvo

Sobota, 3. 9. 2016, 17.59

6 let, 6 mesecev

Gorsko kolesarstvo

Athertonova in Hart nedotakljiva v Andori, Žabjek 34.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Foto: Getty Images

Britanca Rachel Atherton in Danny Hart sta zmagovalca zadnje, sedme dirke za svetovni pokal v spustu z gorskimi kolesi. Skupna zmagovalka pokala Athertonova je sezono v Andori kronala še z sedmo zmago, Hart je slavil tretjič po vrsti, skupni zmagovalec pa je postal Američan Aaron Gwin. Edini Slovenec v finalu Jure Žabjek je končal na 34. mestu.

Rachel Atherton se je z današnjo zmago vpisala v zgodovino. Dobila je vseh sedem dirk svetovnega pokala v sezoni, trinajstič po vrsti je bila prva in 31. v karieri, svetovni pokal pa je končala na vrhu petič. Britanka je lani v Vallnordu v Andori osvojila tudi naslov svetovne prvakinje, ki ga bo branila čez teden dni v italijanskem Val di Soleju. Druga je bila danes Avstralka Tracey Hannah, tretja Francozinja Myriam Nicole.

V skupnem seštevku je Athertonova končala s 1700 točkami, Britanka Manon Carpenter druga s 1140, Hannahova pa tretja s 1130. Monika Hrastnik je končala na 21. mestu z 91 točkami, na 29. mestu pa je Zarja Černilogar, ki je tragično preminula pred dvema tednoma.

Danny Hart je slavil že tretjič zapored. | Foto: Getty Images Danny Hart je slavil že tretjič zapored. Foto: Getty Images

Moško dirko je zmagal Danny Hart, slavil je tretjič po vrsti. Na zmagovalnem odru sta končala še Južnoafričan Greg Minaar na drugem in aktualni svetovni prvak Francoz Loic Bruni na tretjem mestu. Žabjek iz Unior Tools Teama je končal na 34. mestu, 14 sekund za Hartom. Drugi član slovenske profesionalne ekipe Škot Ruaridh Cunningham je bil 70. Žiga Pandur je obstal v petkovih kvalifikacijah na 90. mestu.

Skupno zmago je slavil Američan Aaron Gwin, danes komaj 55., ki je Harta na koncu premagal za 26 točk. Žabjek je končal na 51. mestu s 193 točkami, Pandur na 99. mestu z 41 točkami, Miran Vauh pa na 103. s 35 točkami.

Unior Tools Team je sicer med ekipami končal na 26. mestu od 37.

Ne spreglejte