Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2008,
22.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 16. 1. 2008, 22.04

8 let

Žvižgi za nekdanjega ljubljenca Elika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Innsbrucka so v tekmi 3. kroga drugega dela lige Ebel (skupina 7-10) premagali Zavarovalnico Maribor Olimpijo po kazenskih strelih s 4:3 (0:1, 1:1, 2:1; 1:0).

Le 12 dni je minilo od zadnjega spopada obeh moštev v tirolski prestolnici, po katerem so se Ljubljančani sploh prvič v sezoni veselili zmage nad Innsbruckom. Tokrat je bil vložek v boju za končnico precej večji, Ljubljančani so v Innsbruck pripotovali že dan pred tekmo, pa tudi domači gledalci niso več navdušeno pozdravljali svojega nekdanjega ljubljenca Todda Elika.

Intranuovo ni bil pri strelu

Goste so takoj začeli s pritiskom. Domačim niso dovolili nevarnejše akcije, v napadu pa so se ljubljanski poskusi kar vrstili. V šesti minuti je Brendan Yarema zadel prečko, v isti akciji pa je nato Ralph Intranuovo plošček poslal v gol, a so ga sodniki razveljavili. Sledili so novi ljubljanski napadi, blestel je predvsem Elik, ki je nenehno z uporabnimi podajami oskrboval Intranuova, a slednji ni bil pri strelu.

Večkrat se je moral izkazati tudi domači vratar Seamus Kotyk, Innsbruck pa je resneje poskusil le dvakrat, a Craig Darby in Harald Ofner nista znala ugnati vratarja Alexa Westlunda. Ko je že kazalo, da se bo dobra predstava Olimpije končala brez zadetka, je za veselje pri gostih poskrbel branilec Petrilainen, ki je v slogu izkušenega napadalca 20 sekund pred koncem iz bližine matiral Kotyka.

Gostitelji se niso predali

Innsbruck se ni predal, domači pa so izenačili v 24. minuti, potem ko je Westlund prvi strel le odbil, plošček pa je v mrežo potisnil Marko Maekinen. Tik pred tem je Olimpija prestala prvo izključitev na tekmi, prednost igralca več pa so imeli domači še v 26. in 30. minuti. Obe sta se končali brez gola Innsbrucka, čeprav je bilo pred vrati zeleno-belih nekajkrat pošteno vroče, a streli Jean-Philippa Pareja, Martina Pewala in Johana Sjödell-Wiklanderja so postali plen Westlunda.

Gostje so si lahko oddahnili v 33. minuti, ko so imeli na ledu igralca več, ploščku pa je pot v mrežo, spet po natančni podaji Elika, našel Yarema. V nadaljevanju so bili gostje spet boljši in nevarnejši, Brian Felsner je bil v prodoru blizu zadetka celo ob igralcu manj, ob novi številčni prednosti tri minute pred koncem pa zapravili še tri zrele priložnosti, v zadnji minuti sta bila pred golom sama še Egon Murič in Aleš Mušič, ostalo pa je pri minimalnem vodstvu Olimpije.

Izenačenje kazen za neučinkovitost

Začetek zadnje tretjine je bil zelo aktiven, saj so najprej Tirolci izenačili, ko je Sjödell-Wiklander lepo pridrsal izza gola in s strelom ob vratnici ukanil ljubljansko obrambo, nato pa je pičlih 50 sekund kasneje Yarema s svojim drugim golom na tekmi spet poskrbel za vodstvo gostov. Ti so se nato ubranili ob naslednji številčni prednosti tekmecev, Yarema je bil neuspešen v prodoru ob igri 4-5, Felsner pa v 53. minuti ni znal iz neposredne bližine premagati Kotyka.

Kazen za neučinkovitost je prišla v 56. minuti, ko je Craig Darby z natančnim strelom pod prečko še enkrat izenačil. Takoj zatem je imel za prebujeni Innsbruck izjemno priložnost Lindner, v 58. minuti pa še Pare, vendar je Ljubljančane reševal Westlund. Domači so imeli deset sekund pred koncem "match plošček" za zmago, toda samostojni prodor Pierra Dagenaisa se je končal brez gola.

Maratonsko izvajanje kazenskih strelov

V podaljšku nobeno moštvo ni preveč tvegalo, nevarnejši je bil le poskus Muriča, gostje so se ubranili še ene številčne prednosti Innsbrucka ob izključitvi Elika in o zmagovalcu so odločali kazenski streli. Po maratonskem izvajanju je šele v deveti seriji domačim dve točki zagotovil Dagenais, Ljubljančani pa so izgubili prvo tekmo po šestih zaporednih zmagah.

Ne spreglejte