Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2008,
21.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 21.23

8 let

"Zmaji" brez recepta za Healeyja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V dvorani Podmežakla sta se v prvi tekmi finala hokejskega DP udarila večna rivala Acroni Jesenice in ZM Olimpija. Prvi je predvsem po odlični drugi tretjini prišel do zmage s 6:2.

Na prvi tekmi finala večnih tekmecev pri Jesenicah niso nastopali Jarrod Skalde, Henrik Malmström in Mitja Soltar (vsi trije so poškodovani), medtem ko je trener Olimpije zaradi pravila šestih tujih igralcev na tribuni pustil Briana Felsnerja in Pasija Petriläinena.

Obe ekipi zadeli iz "power-playja"

Prvo resnejšo priložnost na obračunu so pripravili gostje, ko je imel Raffaele Intranuovo pred sabo le še enega igralca, vendar se je namesto preigravanja odločil za strel, ki ga je Robert Kristan (dobil priložnost pred Andrejem Hočevarjem) obranil. Domači so imeli dve minuti zatem na voljo igralca več, kar so po dobri minuti spremenili v zadetek, zasluge gredo predvsem Dereku Bekarju, ki je preigral branilca Olimpije in ugnal Klemna Mohoriča.

V nadaljevanju sta si obe ekipi pripravili nekaj priložnosti, v 11. so imeli "zmaji" prvič "power-play", ki je ostal neizkoriščen. So pa štiri minute zatem ob isti situaciji uspeli izenačiti izid. Todd Elik je sprožil strel, ki ga je Brandan Yarema preusmeril med Kristanovimi nogami v gol. V 17. minuti sta si ekipi pripravili vsaka na svoji strani lepo priložnost, najprej je neugodno streljal Yarema, na drugi strani pa se je v še lepši priložnosti znašel Conny Strömberg, a je Klemen Mohorič izvrstno posredoval.

Healey sodeloval pri vseh zadetkih

"Železarji" so do prve nevarne priložnosti prišli že v prvi minuti druge tretjine, ko je po podaji Paula Healeyja iz prve ustrelil Jaroslav Nedved. Prvi je moral minuto zatem za dve minuti na kazensko klop, vendar so soigralci slednjega obranili igralca manj (do strela sta prišla pri Olimpiji Tomaž Vnuk in Greg Kuznik).

"Power-play" so veliko bolje izkoristili domači v 27. minuti, ko je Aleš Kranjc iz modre črte podal pred vrata, tam je nastavil palico Paul Healey in plošček je končal v zgornjem kotu vrat. Za Olimpijo je sledil nov šok vsega 42 sekund kasneje, ko je bilo že 3:1. Strelec drugega gola je krenil po levi strani in podal pred vrata, kjer je Anže Terlikar spremenil smer ploščka.

Gostje so nato pritisnili in si v 28. minuti priigrali dve lepi priložnosti (Domen Vedlin in Vnuk). Druga napadalna trojka je bila nevarna tudi tri minute zatem, vendar ni uspela znižati rezultata. V 35. minuti je na 4:1 povišal Gregor Polončič, ko je iz desne strani sprožil ne preveč nevaren strel, ki pa je presenetil Mohoriča. V 39. minuti se je Vedlin znašel sam pred Kristanom (prišel ravno iz kazenske klopi), vendar je bil slednji uspešnejši. V zadnji minuti druge tretjine so "železarji" dosegli identičen zadetek drugemu, z enakima akterjema. Healey je prodrl po ogradi, podal pred vrata, kjer je Terlikar preusmeril plošček med nogami ljubljanskega vratarja.

Jeseničani začeli podjetnejše

Jeseničani so zadnjo tretjino začeli podjetnejše, bili nevarnejši (Boris Pretnar in Jaroslav Nedved), gostje pa so resneje poizkusili šele v 47. minuti, ko je do strela prišel Andrej Tavželj. Prav v omenjeni minuti so domači povišali že na 6:1. Healey je prejel plošček na sredini krogov in imel povsem prosto pot do vrat "zeleno belih", kar je tudi izkoristil in dosegel že svojo peto točko na tekmi.

Minuto zatem je ob igralcu več pri Olimpiji imel Intranuovo prazna vrata, vendar slabo ustrelil, saj je igralec Jesenic odbil plošček pred golovo črto. Pet minut pred koncem srečanja je isti igralec zadel vratnico, ko so imeli "zmaji" igralca manj na ledu. Tri minute pred koncem, ko je bilo stanje igralcev 4:3 v korist "zmajev", so slednji le uspeli doseči drugi zadetek, znova je bil uspešen Yarema.

V soboto bo na sporedu že druga tekma, znova na Jesenicah in znova ob 19. uri. Zanimivo bo videti ali bo trener Mike Posma tokrat kaj spremenil v ekipi, saj se pozna odsotnost branilca Petriläinena, ki je odličen pri organiziranju igre, prav tako pa bi lahko namenil priložnost Dejanu Kontrecu, ki bi s svojimi izkušnjami znal pomagati k boljšemu rezultatu.

Ne spreglejte