Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
9.56

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 9.56

8 let, 1 mesec

Železarji izenačili rekord Dunaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V 19. krogu hokejske lige Ebel so Acroni Jesenice po podaljšku z 1:0 premagale Graz 99ers in obdržale prvo mesto na lestvici.

Jeseniški hokejisti so v avstrijski hokejski ligi Ebel dosegli še 12. zaporedno zmago in na ta način izenačili lanski rekord 12. zaporednih zmag, ki jih je v sezonah 2003/04 in 2004/05 dosegel Dunaj. Težko in napeto srečanje je 37 sekund pred koncem podaljška po podaji Strömberga odločil Aleš Kranjc.

"Smo šele na polovici, zato prepovedujem kakršnokoli evforijo," so bili osnovni napotki jeseniškega trenerja Kima Collinsa pred obračunom z Gradcem, ki je v zadnjih treh tekmah doživel prav toliko porazov, zato je bila previdnost vsekakor na mestu. Jeseniški igralci, tokrat so vnovič igrali s štirimi celotnimi napadalnimi trojkami, saj se je v moštvo vrnil Gregor Polončič, so v uvodni tretjini igrali tako, kot jim je naročil njihov strateg: zbrano, preudarno in zelo disciplinirano, poleg tega pa so si v napadu ustvarili še nekaj priložnosti, a je domači vratar Claus Dalpiaz vse njihove strele ukrotil. Odlično je svoje delo opravljal tudi Robert Kristan v jeseniških vratih, ki pa je imel nekoliko manj dela.

Jan si je poškodoval koleno

Železarji so se zelo dobro pripravili na zelo neugodne Štajerce, ki imajo v svojih vrstah nekaj izjemnih strelcev, a so jih Gorenjci tokrat znali zaustavljati že v nevtralni tretjini, za nameček pa je pri domačih v 17. minuti ledeno ploskev moral zapustiti še "Jeseničan" Ivo Jan, ki si je poškodoval koleno. Nadaljevanje je prineslo zelo živahno igro, moštvi pa sta bili zelo disciplinirani, saj sta si nabrali le po dve minuti kazni v vsaki tretjini, izkoristka pa ni bilo. Jeseniška četa, ki jo je v štajerski prestolnici spodbujalo kakšnih sto navijačev ,je imela vse niti v svojih rokah, a zadetka, kljub številnim poskusom, ni bilo, domači pa so bili, kot je to že običaj, sila neugodni v protinapadih, ki pa jih je jeseniška obramba uspešno razdirala. Svoje je dodal še razpoloženi Robert Kristan, ki je moral nekajkrat pokazati vse svoje znanje.

Nadaljevalo po notah Gorenjcev

Na začetku zadnje tretjine se hokejistom Acronija ni pisalo nič lepega. Že po 45. sekundah je moral na kazensko klop kapetan Varl, minuto za njim še Strömberg, toda Jeseničani, specialisti za igro z igralcem ali dvema manj, so ubranili tudi to prednost in domačinom odvzeli voljo do igre. Nadaljevalo se je po notah Gorenjcev, a je bil Claus Dalpiaz sila zanesljiv, čeprav so železarji streljali z vseh mogočih položajev, a plošček nikakor ni hotel v mrežo. V podaljšku se je igra povsem preselila pred domača vrata, prav ob izteku časa pa je moral domači vratar Dalpiaz po granati Aleša Kranja, kateremu je plošček neposredno iz 'bulija' podal Conny Strömberg, le priznati premoč rdečim napadalcem.

V naslednjem krogu Jeseničani že v torek gostujejo v Beljaku.

Ne spreglejte