Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
10.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 10.06

8 let

Železarji igrali svojo igro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 25. kroga lige Ebel v gosteh premagali Innsbruck s 4:1 (3:0, 0:0, 1:0).

Že danes dopoldan, ko so se jeseniški hokejisti odpravljali izpred dvorane Podmežakla na Tirolsko, je imel marsikdo občutek, da bi bil lahko drevišnji večer njihov. Spomin na tekmo pred mesecem dni, ko so Jeseničani v olimpijskem mestu slavili s 4:3, je vnovič oživel, razpoloženje pa je bilo odlično. In tudi ob prihodu v Innsbruck se razpoloženje železarjev ni menjalo, domači trener Pat Cortina pa je že pred tekmo gledal precej mrko, kajti proti četi Kima Collinsa letos še ni bil uspešen.

Po dveh minutah še slabše volje

In po dveh tretjinah je bil Kanadčan na klopi Innsbrucka še bolj slabe volje. Gorenjci so jih namreč že v prvem delu v celoti zaustavili, plod odlične igre gostov pa so bili trije zadetki v mreži Mikke Strömberga, ki ga je dvakrat ukanil imenitni Markus Matthiasson (enkrat ob igralcu več), enkrat pa Aleš Kranjc. Domači so v prvem delu delovali povsem razglašeno, edini, ki ga je vredno pohvaliti za borbenost, je bil Jean Philippe Pare, ki pa sam ni zmogel prav veliko.

Nič drugače ni bilo niti v nadaljevanju, ko so hokejisti Acronija ves čas nadzorovali dogajanje na ledeni ploskvi, nekaj grenkobe pa je bilo le ob igri z igralcem več, ki jim vnovič ni šla od rok. Zato pa so bili ponovno imenitni ob igri z igralcem manj, saj "morskim psom" niso dovolili, da bi nevarneje ogrozili vrata Roberta Kristana, ki se je več kot uspešno vrnil med vratnici.

Domače ves čas v šahu

Igra "železarjev" je spominjala na tiste z obdobja, ko so dosegli dvanajst zaporednih zmag, zato optimizma med igralci in 30 navijači, ki so vzpodbujali svoje ljubljence na Tirolskem, pred zadnjimi dvajsetimi minutami ni manjkalo. In optimizem je bil popolnoma upravičen. Jeseničani so igrali svojo igro, domače so držali ves čas v šahu, ko pa se je Conny Strömberg v 43. minuti najbolje znašel pred svojim "soimenjakom", je bila domača ladja potopljena. Tirolcem tudi zadetek dve minuti pozneje ni pomagal, kajti četa Kima Collinsa je še naprej delovala suvereno, kar zgovorno pričata še dve vratnici Jurija Goličiča.

Hokejisti Acronija so svoj zmagovalni pohod pričeli ravno v Innsbrucku, ki je očitno njihov srečen kraj, priložnost za novi dve točki pa bodo imeli v torek, ko bodo "morski psi" prišli v goste Podmežaklo.

Ne spreglejte