Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 7. 2012,
19.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 25. 7. 2012, 19.22

8 let

Združenje igralcev pripravlja odgovor na ponudbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pogajanja med NHL in združenjem igralcev (NHLPA) zaenkrat potekajo počasi, vodstvo lige je sredi julija pripravilo prvi predlog nove kolektivne pogodbe, v kratkem pa bo združenje predstavilo odgovor.

Veljavna kolektivna pogodba poteče 15. septembra, pogajanja o novi potekajo že peti teden zapored, vendar v počasnem in mirnem ritmu, zaenkrat se ni zgodilo še nič pretresljivega. Vodstvo NHL je sicer sredi julija predstavilo prvi predlog novega sporazuma, ki vsebuje drastično znižanje prihodkov za igralce, določene omejitve, ki se nanašajo na dolžino pogodb in nekatere druge stvari, na katere hokejisti brez dvoma ne bodo pristali v takšni obliki. A igralci se še ne pritožujejo, zavedajo se, da imajo (zaenkrat) še ogromno časa, prav tako razumejo, da si vodstvo in lastniki pripravljajo teren za dosego čim boljšega dogovora.

Tudi ta teden so se pogajanja nadaljevala, po torkovih je izvršni direktor NHLPA Donald Fehr dejal, da je združenje zelo blizu temu, da odgovori na prvoten predlog nove kolektivne pogodbe. ''Dvomim, da bomo potrebovali več tednov za odgovor. Lahko odgovorimo v dveh tednih? Lahko. Lahko pa tudi v krajšem času,'' je bil vseeno še nekoliko skrivnosten Fehr. Slednji s svojimi sodelavci čaka na vse dodatne informacije, ki so jih zahtevali od NHL. Ko bodo prejeli zahtevano gradivo, bodo dokončali lahko dokončno oblikovali odgovor na predlagani sporazum. ''Sporočili so nam, da še zbirajo vse potrebno gradivo, ki smo ga zahtevali. Ko ga bomo prejeli, nas čaka skrben pregled, šele nato bomo lahko dokončno oblikovali lastno stališče in odgovor na predlog kolektivne pogodbe,'' je izvršni direktor združenja pojasnil, zakaj potrebujejo toliko časa za odgovor. Ko bo odgovor pripravljen, pa je za pričakovati, da bodo pogajanja prešla v bolj resno fazo, obe strani bosta namreč predstavili svoji izhodišči.

Ne spreglejte