Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 5. 2011,
12.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nogomet slovenska hokejska reprezentanca

Sobota, 7. 5. 2011, 12.26

8 let

Zahovič: V Sloveniji nihče ne ve za hokejsko SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Medtem ko se slovenski oklepniki borijo za obstanek med elito svetovnega hokeja, pa športni direktor Maribora Zlatko Zahovič v ruskem časniku meče na slovenski in svetovni hokej slabo luč.

Slovenija igra na šestem svetovnem prvenstvu, v Bratislavi prikazuje najboljše igre doslej, kar slovenski navijači cenijo, med temi pa ni Zlatka Zahoviča. Slednji je namreč v pogovoru za ruski časnik Sovsport navrgel lepo število ne preveč lepih besed o hokeju kot igri in tudi slovenskih navijačih.

Zahovič v kratkem intervjuju pravi, da tekme med Slovenijo in Rusijo ne more komentirati, sam je namreč niti ni gledal, saj ga hokej kot šport ne zanima. In to tudi ni nič takega, vsak si pač izbira šport, ki ga zanima. A nekdanji izvrstni nogometaš je v nadaljevanju presegel mero dobrega okusa, ko je dejal, da v Slovenijo nihče niti ne ve za svetovno prvenstvo v hokeju na ledu. Gospod Zahovič, kaj pa tistih več kot 3.000 gledalcev na tekmi proti Rusiji, polovico manj proti Slovaški in Latviji. Da ne omenimo tistih, ki so obračune spremljali prek TV zaslonov. Seveda tudi nadaljuje, kaj je hokej v svetu, kakšna je to igra, kjer igralci nosijo čelade in niti ni jasno, kdo je dosegel zadetek. In če so Rusi navdušeni nad igro izbrancev Matjaža Kopitarja, je žalostno, da tega niso zmožni nekateri Slovenci, ki, kot kaže, niso sposobni stiskati pesti tudi za druge uspehe slovenskega športa.

Brez dvoma je nogomet šport številka ena na svetu, tega Zahoviču nihče ne more vzeti, a že Severnoameričani bi hitro znali odgovoriti bahatemu Mariborčanu z vprašanjem, kaj pa je nogomet. Ve se namreč, na katerem mestu je nogomet oziroma soccer (kako smešno, football je tam namreč ameriški nogomet, kar pove, kaj si onkraj Atlantika mislijo o nogometu). Ne imenujejo zastonj hokeja najhitrejša kolektivna igra na svetu, polna kontaktov, večjega števila hitrih kombinacij, kjer ni simuliranja prekrškov in metanja po ledu kot na zelenicah. Se pravi prava moška igra. In ker je tudi tako hiter, tisti, ki ga razumejo, dobro vedo, kdo se skriva pod čelado in kdo doseže zadetek. Kot kaže pa je za nekatere hokej prehiter šport ...

Ne spreglejte