Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2013,
12.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Žiga Pance hokej liga EBEL Liga INL

Četrtek, 3. 10. 2013, 12.20

8 let

Ž. Pance: Živčna vojna, a upam, da se bo vse dobro izšlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Začetek oktobra, lige v polnem teku, olimpijska sezona, Žiga Pance pa še vedno brez kluba. "To je zame nekaj novega. Želim, da se stvari razrešijo čim hitreje," si lepšo prihodnost obeta Ljubljančan.

Vsekakor neprijetna situacija za 24-letnika, ki se je prvič v profesionalni karieri znašel v položaju, ko oktobra še nima urejene klubske prihodnosti. Za povrh vsega je tu še olimpijska sezona, Soči se bliža, dejstvo, da kar nekaj reprezentantov z zadnjih reprezentančnih akcij ni našlo delodajalca, pa zagotovo ni pustilo ravnodušnega selektorja Matjaža Kopitarja, ki je že med avgustovskimi treningi na Bledu dejal, da je njegova največja skrb ta, da reprezentanti nimajo klubov. "Res je to ena živčna vojna, saj se mi to, da bi bil v začetku oktobra brez kluba, sploh še ni zgodilo. To je zame povsem nekaj novega. Pravijo, da je vse za nekaj dobro. Jaz upam, da se bo na koncu res vse dobro izšlo," se je nič kaj prešerne volje trenutnega položaja dotaknil Žiga Pance in nam povedal, da pogovori s potencialnimi moštvi, v katerih bi lahko nadaljeval kariero, potekajo: "Ta teden še čakam na odgovore iz klubov, tako da za zdaj še ne morem povedati nič konkretnega."

Se bo tokrat hitreje razpletlo? EBEL še vedno med možnostmi

Podobno zgodbo smo slišali že sredi avgusta, ko nam je starejši od bratov Pance zatrdil, da ima na mizi nekaj ponudb, a da si mora vzeti čas in pred izbiro pravega kluba dobro premisliti. "Vem, da sem že avgusta rekel, da bo odločitev padla v tednu dni, a določene stvari in dogovori so se zavlekli, tako da upam, da se bo vse skupaj rešilo v čim krajšem možnem času in da že začnem igrati," je odločen napadalec, ki tudi tokrat ni želel konkretneje govoriti o tem, kam bi ga pot lahko zanesla: "V igri ni le ena liga, jih je več, a dokler ne bom podpisal in dokler ne bom sam vedel, kako in kaj, res ne morem govoriti." Je pa spet namignil, da bi ga tudi v prihajajoči sezoni lahko videli v razširjenem avstrijskem prvenstvu, kar bi mu povsem ustrezalo: "Liga EBEL je še vedno ena od možnosti, v igri so še nekateri klubi iz te lige. Če bi stvar uspela, bi bilo zame zelo dobrodošlo, da bi ostal v ligi EBEL, saj mi ne bi bilo treba menjati veliko stvari. Poznam namreč okolje, sem domač, ni se mi treba ponovno prilagajati …" Tako bi lahko zaigral proti klubu, v katerem je odraščal, saj se zdi, da je zgodba z Olimpijo za zdaj zaključena. "Ne oni z mano ne jaz z njimi po poletju, ko smo se slišali, nismo bili v stiku," je še zatrdil Pance.

Z Ericom trenirata s Slavijo. Morda na tekmi lige INL?

Čeprav še nima kluba, vsak dan nabira kilometrino na drsalkah in fizično moč. Trenutno z bratom Ericom, ki prav tako še ni našel nove ekipe, trenirata z zaloško Slavijo, ki nastopa v mednarodni ligi INL: "Člansko moštvo Slavije je meni in Ericu omogočilo, da sva se jim pridružila na treningih. Tako da z njimi treniram in se pripravljam po njihovem programu. Vsako jutro pa za fizično moč pripravam dodam še fitnes." Obstaja možnost, da bi se na kakšni izmed tekem lige INL pridružil aktualnim podprvakom in vsaj malce okusil tekmovalni ritem? "Nisem še razmišljal v tej smeri, možno pa vsekakor je, da se jim pridružim vsaj za kakšno tekmo, da ujamem tekmovalni ritem. Bomo videli."

Na to, kako se bo razpletlo iskanje delodajalca in kje bo zaigral Žiga Pance, bomo tako morali še nekoliko počakati. Da se čakanje le ne bi predolgo zavleklo, februar 2014 je vse bližje …

Ne spreglejte