Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 7. 2013,
17.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

hokej Andrej Tavželj Žiga Jeglič Anže Kuralt priprave

Ponedeljek, 22. 7. 2013, 17.57

7 let, 12 mesecev

Ž. Jeglič: Medtem ko je večina na morju, mi treniramo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sonce in približno 30 stopinj Celzija niso pogosti pogoji za hokejiste. A četverica hokejistov (Pavlin, Jeglič, Tavželj in Kuralt) je prav v obdobju suhih priprav, brez katerih ne gre.

Medtem ko se je prava počitniška sezona šele začela in ljudje drvijo na morje ter jim pod žgočim soncem znoj kaplja po vsem telesu, se športniki znojijo zaradi drugega razloga. Začeli so namreč s pripravami na novo sezono. Med temi je tudi četverica hokejistov, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj, Žiga Jeglič in Anže Kuralt, ki trenirajo pod budnim očesom magistra Lada Konca, sicer diplomanta fakultete za šport, ki se je izobraževal tudi onkraj Atlantika.

"Trenirati smo začeli 25. maja, tako da sta za nami že dva meseca priprav. V takšni postavi smo prvič skupaj. Do zdaj sva z istim trenerjem trenirala s Tavžljem, letos pa sta se nam priključila še Kuralt in Jeglič. Jaz s tem trenerjem sodelujem že šest let, medtem ko se je Tavželj priključil pred dvema sezonama," je pojasnil potek priprav Pavlin, ki si resnih počitnic ni privoščil, le čez vikende je občasno skočil na morje, a nič drugače ni bilo s Tavžljem: "Po koncu sezone sem si vzel 12 dni dopusta. To je bilo to. Drugače pa smo bili kar pridni, teče že deveti teden priprav. Četverica, ki skupaj treniramo, je odlična skupina, zato nam čas teče hitreje, kot če bi vsak treniral posamezno. Tu je še trener Lado, ki je pravi motivator. V trenutkih, ko smo utrujeni, nas dvigne."

Raznovrstni treningi, odšli tudi v gore

Strokovnjak za telesno pripravo Konc pa je za igralce pripravil razgiban program treningov, ki so vključevali vse potrebne elemente za dobro pripravo. Ob teku, dviganju uteži, motoričnih vajah so odšli tudi v gore, med drugim je "padla" Dobrča.

"Zelo razgiban proces priprav imamo. Vse je razdeljeno na faze. Lado vsako leto vpelje kakšno novost, kakšno bolj specifično hokejsko zadevo. Letos smo delali od začetka s točno določenim namenom. Ne uporabljamo le štadiona, hodili smo v gore, tako da smo tam spoznali veliko novih prijateljev (smeh)," je zadovoljen z razgibanostjo treningov član Rouena, ki se v Francijo vrača 12. avgusta, nato pa pojasnjuje, kako hokejisti doživljajo suhe priprave: "Na začetku je kar šok za telo. A tudi zdaj, ko bomo odšli na led, bo nov šok za telo. Dobro je, da se čim hitreje pripraviš na te pogoje. Treba se je sprijazniti, da so suhi treningi del procesa, brez katerega ne bo uspešne hokejske sezone. Vedno več nas je hokejistov v Sloveniji, ki temu delu sezone posvečamo vedno več pozornosti, tako da smo nato v nadaljevanju veliko bolj pripravljeni. Zimska sezona se namreč oblikuje že v tem delu priprav." Z njim se strinja tudi Anže Kuralt: "Gre za obvezen del sezone, v katerem nabereš kondicijo in moč za nadaljevanje tekmovalnega leta. Gre za nujo, brez katere ne gre. Je pa odlično, da se nas je zbralo več, saj tako delamo kakovostnejše."

Kot prvi odhaja v tujino Pavlin

Sicer pa četverica ne bo več dolgo skupaj trenirala. Kot prvi, že ta četrtek, se na Švedsko vrača Pavlin, zadnji dan julija pa se v sosednjo Finsko odpravlja Jeglič. Med njimi je brez kluba le še Kuralt. Sicer pa četverica pozdravlja skupne priprave, saj si tako krajšajo čas. "Super je, da treniramo v skupini, saj se, ko je težko, spodbujamo, hkrati je tudi kar nekaj smeha, ki nam pomaga, da prebrodimo težke priprave. Poleti je namreč za nas hokejiste težko, saj so vsi na morju, mi pa vsako jutro treniramo. Seveda se najde čas tudi za morje, vendar pa ne toliko, kot bi si želeli. Moram pa poudariti, da imamo tudi odličnega trenerja, pod čigar vodstvom kakovostno treniramo," je za konec dodal Jeglič. Od vseh je na led do zdaj stopil le Pavlin, medtem ko drugi še niso obuli drsalk pred novo sezono. Se pa dan, ko bo tudi preostala trojica stopila na led, neizbežno bliža.

Ne spreglejte