Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2007,
19.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 13. 12. 2007, 19.38

8 let

Visoka zmaga Philadelphie

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V profesionalni severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo tokrat odigranih pet tekem, tri pa so se končale s slavjem gostov.

Na treh srečanjih so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Strelsko najbolj razpoloženi pa so bili igralci Philadelphie, ki so Pittsburghu nasuli osem golov. V domači Philadelphii sta Joffrey Lupul in R.J. Umberger dosegla tako imenovani "hat-trick" in po petih zaporednih domačih porazih pomagala Letalcem do zmage nad Pittsburghom (8:2) v domači dvorani Wachovia Center. To je bilo prvič po koncu leta 1986 ter Timu Kerru in Davu Poulinu, da so imeli Philadelphia Flyers na isti tekmi kar dva igralca, ki sta dosegla po tri gole. Letalci imajo tako to sezono popoln izkupiček (3:0) proti tekmecem atlantske skupine, kar je dober obet pred nadaljevanjem sezone, saj so jih lani Pittsburgh Penguins nadigrali kar z 8:0 v zmagah. Medtem pa so Pingvini doživeli prvi poraz po štirih zmagah v nizu, zadetka za goste pa sta v uvodni tretjini prispevala Ryan Whitney in Petr Sykora; obakrat je bil podajalec Sidney Crosby.

Na Floridi so se zmage po kazenskih strelih veselili gosti iz Calgaryja, junak večera pa je bil Jarome Iginla, ki je zadel 10,2 sekunde pred koncem in gostom priigral podaljšek. Edini gol pri izvajanju kazenskih strelov je uspel Kristianu Huseliusu, nekdanjemu igralcu gostiteljev. Kazenski streli so odločili tudi tekmo v Montrealu - zmago je gostom iz Tampe z golom zagotovil Brad Richards ter "podelil" Montrealu še šesti zaporedni domači poraz. Tudi v St. Louis so se zmage po kazenskih strelih veselili gosti; Shawn Horcoff v dresu Edmontona ni bil le uspešen pri kazenskem strelu, temveč je že v rednem delu zbral gol in podajo.

Do gladke zmage s 4:1 nad Minnesoto so v Kaliforniji prišli San Jose Sharks; dva gola je k zmagi prispeval Steve Bernier, izkazal pa se je tudi vratar Jevgenij Nabokov, ki je obranil 36 strelov in pomagal Morskim psom do pete zmage v zadnjih šestih tekmah.


Liga NHL, 11. december

Philadelphia : Pittsburgh 8:2 Lupul 3, Umberger 3, Knuble, Coburn; Whitney, Sykora

Montreal : Tampa Bay 2:3 * Kovalev, Plekanec; Lecavalier, Roy

Florida : Calgary 1:2 * Jokinen; Iginla

St. Louis : Edmonton 4:5 * Backes, Weight 2, Boyes; Horcoff, Penner, Souray, Pisani

San Jose : Minnesota 4:1 Pavelski, Grier, Bernier 2; Radivojević

*-po kazenskih strelih

Ne spreglejte