Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2013,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Los Angeles Kings Chicago Blackhawks Pittsburgh Penguins Boston Bruins Stanleyjev pokal

Sobota, 1. 6. 2013, 13.34

8 let

VIDEO: Štiri minute usodne za Kralje, Boston zlahka prek Pingvinov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V severnoameriški hokejski ligi NHL sta se začeli finalni seriji zahodne in vzhodne konference. Kopitarjevi Kralji so z 2:1 klonili na gostovanju pri Chicagu, Boston nadigral Pingvine (3:0).

Igralci Los Angelesa, branilci naslova, so dvoboj s Chicagom, najboljšo ekipo rednega dela sezone, začeli z vodstvom, ko je Kanadčan Justin Williams zadel pet minut in 37 sekund pred koncem uvodne tretjine. Gostiteljem sta zmago zagotovila Patrick Sharp v 33. minuti in Slovak Marian Hossa z zadetkom tri minute in 53 sekund po izenačenju. V zadnji tretjini sta vratarja ostala nepremagana.

Kralji so izgubili šesto tekmo v letošnji končnici, vse z 1:2, ter zmagali le na eni. Lani so na poti do osvojitve Stanleyjevega pokala na gostovanjih izgubili enkrat, zmagali pa desetkrat. Druga tekma letošnjega dvoboja in tudi druga med ekipama v končnicah po letu 1974 bo v noči na ponedeljek po slovenskem času, prav tako v United Centru v Chicagu.

Trener ekipe iz mesta angelov, Darryl Sutter, je po tekmi dejal, da najboljši igralci niso dali pričakovanega deleža, saj so Kopitar, Dustin Brown, Jeff Carter, Mike Richards in Drew Doughty skupaj sprožili le štiri strele na gol, njihova ekipa 22, vratar Jonathan Quick pa je ubranil 34 strelov gostiteljev.

"Nekateri naši igralci so tokrat zatajili, predvsem v najboljših linijah. Tako seveda ni mogoče zmagati," je bil kritičen Sutter. "Nismo si zaslužili današnje zmage. Mislim celo, da slabše ne moremo igrati," pa je menil Jarret Stoll, ki je zaradi pretresa možganov manjkal na prejšnjih šestih tekmah. "To je bila težka tekma, kot smo tudi pričakovali. Igrali pa smo dobro v obrambi in tekmeci so težko prihajali do strelov," je dodal Sharp.

V Pittsburghu je finski vratar gostov Tuukka Rask ubranil vseh 29 strelov in prvič doslej v končnicah ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Čeh David Krejči je dosegel dva gola, v deveti in 45. minuti, Nathan Horton, podajalec pri obeh uvodnih zadetkih, pa je postavil končni izid v 48. minuti. Pittsburgh, ki je imel na čelu z zveznikoma Sidneyjem Crosbyjem in Jevgenijem Malkinom doslej najboljši napad v letošnji končnici, je tokrat ostal praznih rok.

Ne spreglejte