Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 11. 2013,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Colorado Avalanche Dallas Stars Pittsburgh Penguins

Petek, 1. 11. 2013, 16.21

8 let

Varlamova grožnja z zaporom ni prestrašila, do sedmice brez Ovečkina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL je bilo na sporedu osem tekem. Vodilno moštvo lige Colorado je v Dallasu prišel še do enajste zmage v sezoni. Šov Washingtona in Joela Warda.

Ekipa Colorado Avalanche še naprej melje pred sabo, proti Dallasu je prišla še do 11. zmage. Tokrat je bil pod drobnogledom vratar Semjon Varlamov, ki je še pred dvema dnevoma preživel noč v zaporu, zaradi hudih obtožb napada in ugrabitve pa tudi obiskal sodnika. Zadnji je odločil, da ruski čuvaj mreže ob plačilu varščine v višini 5.000 dolarjev lahko odpotuje z ekipo. To je tudi storil in na koncu zbral 27 obramb ter se s soigralci v podaljšku veselil zmage s 3:2. Medtem ko 25-letni čuvaj mreže ni želel komentirati, kaj se je dogajalo v zasebnem življenju, je o soigralcih govoril z lepimi besedami: ''Sem najsrečnejši človek na svetu, saj igram v ligi NHL in za ekipo, kot je Colorado. Imam najboljše soigralce na svetu, tako da niti ne razmišljam, kaj se bo zgodilo.'' Zmagoviti zadetek je dosegel Paul Stastny, ki je poskrbel tudi za prvi gol na tekmi. Slednji se ni mogel izogniti niti vprašanjem o ruskemu soigralcu: ''V zadnjih 24 oziroma 48 urah se je Varlamovu pripetilo marsikaj. Včasih je v takih primerih najbolje, da se zatopiš v delo, ki ga najbolje obvladaš.''

Navijači Washingtona so se pred tekmo proti Philadelphii spraševali, kako učinkoviti so lahko brez prvega zvezdnika Aleksandra Ovečkina. Izkazalo se je, da izjemno. Letalcem so zabili kar sedem golov, mrežo pa ohranili nedotaknjeno. S ''hat-trickom'' je zablestel Joel Ward, dva gola in podajo je prispeval Nicklas Backström. Mrežo sta nedotaknjeno ohranila še dva vratarja. Ben Bishop je pri zmagi Tampa Baya proti Carolini zbral 31 obramb, enako število jih je zbral tudi čuvaj mreže pri St. Louisu Brian Elliott, ki je bil uspešen proti Floridi. Najbolj napeto je bilo v Ottawi, kjer so navijači gledali kazenske strele. Uspešnejši in srečnejši so bili gostje iz New Yorka, ekipa Islanders je zmagala s 5:4.

Ne spreglejte