Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 2. 2008,
20.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 3. 2. 2008, 20.51

8 let

V Mozartovem mestu raje na pustne sprevode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Acroni Jesenic so v 10., zadnjem krogu drugega dela (skupina 1-6) v gosteh izgubili proti Red Bull Salzburgu z 1:5 (0:2, 1:1, 0:2).

Slabše igre rdečih bikov v zadnjih nekaj krogih in nestrinjanje salzburških ljubiteljev hokeja z odločitvami trenerja Pageja so na tribune privabile precej manj gledalcev, kot se jih zbere običajno, poleg tega pa so v goste prišli še v tem trenutku "neatraktivni" Jeseničani, zato so se prebivalci Mozartovega mesta odločali raje za pustne sprevode, hokej pa potisnili na stranski tir. Najbolj zvesti pa so si vseeno prišli ogledati tekmo zadnjega kroga v drugem delu, ki domačim v boju za uvrstitev ni pomenila nič, za železarje pa je veljalo, da bi si s točko zagotovili peto mesto pred začetkom končnice.

Uvodne minute niso prinesle posebej razburljivega hokeja, a so domači že po koncu prve kazni Jeseničanov dosegli zadetek za vodstvo, čez dve minuti pa še enega, tokrat z igralcem več in varovancem Kima Collinsa, ki so tokrat nastopili brez poškodovanega Malmströma in kapetana Dejana Varla (kvota igralcev), se vnovič ni obetalo nič dobrega. Ko je že po 24. sekundah drugega dela v polno zadel Jarrod Skalde, se je na lica železarjev vrnil optimizem, ki se je stopnjeval ob zelo dobri igri v nadaljevanju drugega dela, gostje so ob številnih strelih dvakrat zadeli še vratnico, žal pa so bili v obrambi nepozorni na Welserja, ki so ga pustili samega pred sicer zanesljivim Robertom Kristanom, tako da mu ploščka ni bilo težko potisniti prek golove črte in znova se je začel lov za točko.

Hokejisti Acronija se v zadnjem delu niso več tako naprezali, kot v drugi tretjini, domači pa so tekmo odločili že po polovici zadnje tretjine, ko so ušli na nedosegljivih +4. Železarji so tako ostali brez petega mesta, šesto pa jim, ob nekoliko nepričakovanih rezultatih na drugih tekmah, predvsem v Beljaku, prinaša četrtfinalni obračun z Linzem, ki Jeseničanom morda najbolj ustreza.

Ne spreglejte