Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 9. 2012,
10.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Innsbruck

Nedelja, 30. 9. 2012, 10.56

8 let

V Innsbruck le z enim namenom: zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na prvem obračunu Bojan Zajc in Jan Muršak se na svojem prvem obračunu nista veselila zmage, novo priložnost pa bosta imela v nedeljo, ko ''zmaji'' gostujejo pri zadnjeuvrščenem Innsbrucku.

Hokejisti Olimpije imajo ta konec tedna dvojni program na severozahodu Avstrije, petkov nasprotnik je bil novinec v EBEL Dornbirner EC, drevi pa jih čaka še povratnik iz Innsbrucka. Po menjavi na trenerski klopi, Finca Heikkija Mälkiäja je zamenjal Bojan Zajc in prihodu NHL igralca Jana Muršaka, so ''zmaji'' odločno in optimistično krenili v petkov obračun. V napadu jim je šlo vse kot po maslu, prvič v sezoni jim je v EBEL uspelo zabiti štiri zadetke, vendar pa je bilo v obrambi znova preveč napak, tako da je zmaga ostala doma.

''Nasprotniku smo zabili štiri zadetke, kar bi v normalnih okoliščinah moralo zadostovati za gostujočo zmage. Na žalost so nas napake v lastni obrambni tretjini drago stale, saj smo izgubili pomembni točki,'' je za uradno stran EBEL po porazu s 4:5 dejal Jan Muršak, ki je odigral prvo tekmo po aprilu: ''Že lep čas je minilo, odkar sem nazadnje odigral tekmo. Odlično se je vrniti v tekmovalni ritem, upam, da bo iz obračuna v obračun bolje.''

Časa za žalovanje za izgubljenima točkama na bo na voljo veliko, v nedeljo sta točki obvezni. Innsbruck je namreč štartal še slabše kot Olimpija. Uspel je osvojiti le eno točko, tako da bo dal vse od sebe, da zapusti zadnje mesto na lestvici. Na drugi strani bi ''zeleno-beli'' z uspehom dvignili samozavest, prav tako pa bi se le nekoliko približali ekipam pred sabo. ''V Innsbruck potujemo le z enim namenom. Želimo si zmage. Nasprotnika smo si ogledali in lahko rečem, da nas čaka težka preizkušnja. V obrambni tretjini bomo morali biti bolj disciplinirani in pozorni, v nobenem primeru pa si ne smemo prislužiti velikega števila izključitev,'' je zaključil član Detroita, ki bo v Sloveniji igral za čas stavke v NHL.

Ne spreglejte