Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2008,
8.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 19. 3. 2008, 8.31

8 let

V Edmontonu 12 zadetkov, ''kralji'' izgubili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na sredo odigranih osem tekem. Los Angeles je doma izgubil z 1:2, Anže Kopitar pa je sprožil en strel proti vratom San Joseja.

Na lestvici pacifiške skupine je med vodilnim San Josejem in zadnjim Los Angelesom 33 točk razlike, tako da dvomov o zmagovalcu pred dvobojem ne bi smelo biti. Kljub temu je bil boj na ledu Kraljev precej enakovreden. Pri gostih se je izkazal vratar Brian Boucher, ki je šele pred slabim mesecem prišel v moštvo iz nižje lige AHL. Tokrat je ustavil 29 strelov, med drugim tudi nevaren poskus domačega napadalca Michela Camalierija devet sekund pred koncem, ki bi lahko tekmo potegnil v podaljške. Pet minut pred tem je Lubomir Višnovsky z edinim golom za Kralje preprečil Boucherju "shutout", za Morske pse pa sta v polno zadela Joe Thornton in Patrick Rissmiller.

Pingvini iz Pittsburgha, ki še vedno igrajo brez poškodovanega Sidneyja Crosbyja, so morali tokrat priznati premoč Rangerjem iz New Yorka, pri katerih je bil najbolj razpoložen Sean Avery z dvema zadetkoma. St. Louis je prekinil niz desetih porazov na gostovanjih. Njegova žrtev je bil Montreal, mož odločitve pa Brad Boyes, ki je najprej zadel v rednem delu, nato pa je bil še edini uspešen izvajalec kazenskih strelov. Philadelphia je z zmago proti Atlanti ohranila možnosti v boju za zadnje mesto v končnici vzhodne konference. Pri poraženi Atlanti se je veselil le Ilija Kovalčuk, ki je dosegel letošnji že 50. gol. V Columbusu je drugi vratar Fredrik Norrena ustavil vseh 18 strelov Calgaryja in s tem prvič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. Med strelci se je z dvema goloma izkazal Manny Malhotra.

Najbolj učinkovit igralec lige Aleksander Ovečkin je svoj delež prispeval tudi na tekmi med Washingtonom in Nashvillom. Za moštvo iz ameriške prestolnice je ruski zvezdnik prispeval gol in dve podaji, s čimer je že drugo sezono zapored presegel mejo stotih točk. Njegov zadetek je padel ob koncu tekme, ko so domači skušali brez vratarja izsiliti podaljšek.

Edmonton se bori za vstop v končnico, kar se pozna v zadnjih dvobojih, saj so Naftarji dosegli tri zmage. Tokrat so v tekmi, na kateri ni manjkalo zadetkov, ugnali Phoenix. Eden najbolj zaslužnih za uspeh je bil Curtis Glencross, ki je v zadnji tretjini dvakrat zadel v polno. Edmonton je zdaj na desetem mestu zahodne konference, do osmega, ki še vodi v nadaljevanje sezone, pa ga loči pet točk.


Liga NHL, 18. marec:

Columbus : Calgary 3:0 Malhotra 2, Nash

Philadelphia : Atlanta 3:2 Richards, Carter, Prospal; Thorburn, Kovalčuk

New York Islanders : Toronto 1:3 Davison; Wellwood, Kubina, Ponikarovski

New York Rangers : Pittsburgh 5:2 Avery 2, Callahan, Sjostrom, Straka; Ruutu, Staal

Montreal : St. Louis 3:4* Higgins, Koivu, Grabovski

Nashville: Washington 2:4 Dumont, Arnott; Semin, Backstrom, Bradley, Ovečkin

Edmonton: Phoenix 8:4 Grencross 2, Gilbert, Gagner, Nilsson, Brodziak, Penner, Stoll; Morris, Doan, Winnik, Müller

Los Angeles: San Jose 1:2 Višnovski; Thornton, Rissmiller

* - po kazenskih strelih

Ne spreglejte