Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2011,
16.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nashville Vancouver

Nedelja, 24. 4. 2011, 16.31

8 let

Trmasti Chicago in evforični Nashville

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V severnoameriški hokejski ligi NHL je zmagovalec minule sezone Chicago izsilil odločilno sedmo tekmo, potem ko je premagal Vancouver po podaljšku, Nashville pa je prvič napredoval v drugi krog.

Nashville je na šesti tekmi po dveh izenačenih tretjinah do zmage prišel v zadnjem delu igre, ki ga je dobil z 2:0 ter se prvič v 13. letni zgodovini kluba uvrstil v drugi krog. "Presrečen sem, ker nam je uspelo z velikim trudom priti v nadaljevanje tekmovanja. To je razlog za veliko slavje tako v slačilnici kot med navijači," je bil vesel trener Barry Trotz, ki Nashville vodi od leta 1998.

Preostali tekmi večera sta postregli z veliko drame in odločitvama v dodatnem delu igre. Chicago je v United Centru premagal najboljšo ekipo rednega dela in skupni izid v zmagah izenačil, čeprav je Vancouver že vodil s 3:0 v zmagah. V zgodovini lige so si samo tri ekipe doslej izborile nadaljevanje, če so pred tem zaostajale z 0:3, kot zadnji pa je to uspelo v prejšnji sezoni Philadelphii, ko je izločila Boston. Hokejisti Blackhawks so tretjo zmago v seriji dosegli navkljub vodstvu Vancouvra po zadetkih Daniela Sedina, Alexandra Burrowsa in Kevina Bieksa z 1:0, 2:1 in 3:2. Bryan Bickell, Dave Bolland in Michael Frolik so poskrbeli za izenačenja, zadetek novinca Bena Smitha v podaljšku pa je spravil na noge navdušene gledalce v dvorani.

Sablje so imele v HSBC Areni priložnost za napredovanje, vendar je zmaga pripadla gostoma. Tako imajo igralci Philadelphie priložnost, da na sedmi tekmi pred svojimi navijači proslavijo uvrstitev v drugi krog. Buffalo je imel po prvi tretjini vodstvo zanesljivo v svojih rokah (3:1). Gostom je uspelo izenačiti (3:3), Buffalo pa je v prek Nathana Gerbeja v peti minuti zadnje tretjine znova vodil. Scott Hartnell je štiri minute pred koncem izsilil podaljšek, v katerem je Ville Leina s svojim drugim zadetkom v letošnji končnici po štirih minutah in 43 sekundah dodatka gostom zagotovil odločilno tekmo, ki bo v noči na sredo po slovenskem času.


Končnica lige NHL (konferenčni četrtfinale):

Buffalo Sabres : Philadelphia Flyers 4:5 * /3:3/ Vanek 2, Niedermayer, Gerbe; Briere 2,van Riemsdyk, Hartnell, Leino

Nashville Predators : Anaheim Ducks 4:2 /4:2/ Spaling 2, Sullivan, Legwand; Selanne, Blake

Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 4:3 * /3:3/ Bickell, Bolland, Frolik, Smith; Sedin, Burrows, Bieksa

// - izid v zmagah, napreduje moštvo s štirimi

Ne spreglejte