Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 7. 2017,
19.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Jan Muršak Žiga Jeglič Torpedo Nižni Novgorod liga KHL Maribor

Ponedeljek, 17. 7. 2017, 19.16

6 let, 7 mesecev

Torpedo Nižni Novgorod na Štajerskem

Jan Muršak in Žiga Jeglič spet doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Jan Muršak Žiga Jeglič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po tednu dni uvodnih priprav v Nižnem Novgorodu, kjer bosta od prihajajoče sezone igrala slovenska napadalca Jan Muršak in Žiga Jeglič, sta reprezentanta spet v domovini. Njun klub se namreč na novo sezono pripravlja na Štajerskem.

Tako kapetan risov Muršak kot Jeglič sta po lanski sezoni zamenjala delodajalca. Prvi se je poslovil od ruskega velikana CSKA Moskva, drugi od edinega slovaškega predstavnika v Kontinentalni hokejski ligi Slovana iz Bratislave. V prihodnje bosta oba nosila dres ruskega Torpeda iz daljnega Nižnega Novgoroda.

Napadalca sta že obiskala novo okolje, a le za kratek čas, saj sta se s soigralci že odpravila na novo prizorišče priprav. In to kar v domovino. Nižni Novgorod je namreč že večkrat za pripravljalno bazo izbral Maribor, tako da Muršak trenira na domačem pragu, Jeglič pa ne prav daleč od njega.

Naslovnica v znamenju Slovenije

In prav trije slovenski "predstavniki" so v ponedeljek dopoldan krasili naslovno stran uradnega spletnega mesta kluba. Ruski Torpedo je bil povsem v znamenju Slovenije. Med prvimi tremi novicami sta pogovora z Muršakom in Jegličem, od katerih Rusi pričakujejo veliko, ter fotografija Maribora in prispevek o tem, kje njihovi člani te dni gradijo temelje fizične pripravljenosti na novo tekmovalno obdobje.

Slovensko obarvana ponedeljkova naslovnica uradne spletne stranica Torpeda. | Foto: Printscreen Zimbio Slovensko obarvana ponedeljkova naslovnica uradne spletne stranica Torpeda. Foto: Printscreen Zimbio

Torpedo mu daje možnost za hokejsko rast

Jeglič se bo po treh letih pri Slovanu prvič preizkusil v dresu ruskega kluba. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Jeglič se bo po treh letih pri Slovanu prvič preizkusil v dresu ruskega kluba. Foto: Morgan Kristan / Sportida Za Jegliča bo to četrta sezona v ligi KHL, a prva v Rusiji, pred tem je tri leta igral v Bratislavi. Kot je povedal za klubsko spletno stran, so prvi dnevi v Nižnem Novgorodu pustili pozitiven vtis.

"Organizacija, infrastruktura, proces treninga … vse je na najvišji ravni. Treningi prvih dni so zahtevni, a to mi je všeč, saj se zavedam, da le na tak način lahko pridejo rezultati," pravi 29-letnik, ki se je dotaknil tudi selitve.

"Več let že igram zunaj Slovenije, navadil sem se na to, na potovanja. Vsak hokejist si želi rasti in Torpedo je odlična priložnost za mojo hokejsko rast," razmišlja Gorenjec, ki prav veliko mesta, v katerem bo domoval, zaradi vseh obveznosti (zdravniški pregledi, treningi, iskanje stanovanja) še ni videl. Ve pa, da ima Torpedo odlične navijače, tako da se v novi sezoni nadeja podpore s tribun.

Muršak po novo motivacijo

Muršak se je ob omembi tekem s CSKA-jem proti Torpedu spomnil končnice leta 2016, ko so ga sicer izločili s 4:1 v zmagah, a jim je Torpedo povzročil kar nekaj težav. "Dobro se spomnim te serije, ko ni bilo težko le na fizični, pač pa tudi čustveni ravni. Torpedo nima največje dvorane, a verjetno eno najglasnejših, kar govori, da mesto živi za hokej."

Muršak že takoj po koncu sezone ni skrival, da potrebuje novo motivacijo in da si želi večjo minutažo. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Muršak že takoj po koncu sezone ni skrival, da potrebuje novo motivacijo in da si želi večjo minutažo. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Za Štajerca bo to peta sezona v ligi KHL in Rusiji, v kateri bo zaigral za tretji klub. Začel je pri Amurju iz Habarovska, nadaljeval pri CSKA, nov elan pa bo iskal pri Torpedu. "Veseli me, da ostajam v Kontinentalni ligi, v kateri sem vse od leta 2013. Bil sem blizu osvojitve Gagarinovega pokala, a je vedno nekaj zmanjkalo. Po štirih letih v Moskvi je prišel čas za spremembo, za oživitev čustev in nove motivacije. Prepričan sem, da nam bo šlo s Torpedom dobro," meni 29-letnik.

Jeglič za začetek proti nekdanjim, uvod v sezono KHL 24. avgusta

Člani Torpeda bodo v štajerski prestolnici ostali do 28. julija, v tem času pa ob suhih treningih delali tudi v Ledni dvorani. Tam bodo v četrtek, 27. julija, odigrali tudi prvo pripravljalno srečanje. Palice bodo prekrižali s še enim KHL-ovcem, in sicer nekdanjim Jegličevim Slovanom.

Sledila bo vrnitev v Nižni Novgorod, kjer bodo med 1. in 7. avgustom gostili turnir, na katerem bodo zaigrali v družbi še petih nasprotnikov iz lige KHL. Nastopili bodo še Avtomobilist Jekaterinburg Roka Tičarja, Salavat Julajev, Spartak, Sibir, Metallurg Novokuzneck in Bars Kazan.

Gorenjski napadalec bo prvo pripravljalno tekmo odigral prav proti svojemu nekdanjemu klubu Slovanu. V četrtek, 27. julija, v Mariboru. | Foto: Sportida Gorenjski napadalec bo prvo pripravljalno tekmo odigral prav proti svojemu nekdanjemu klubu Slovanu. V četrtek, 27. julija, v Mariboru. Foto: Sportida

Po domačem turnirju se bodo še drugič odpravili v tujino. Med 10. in 19. avgustom se bodo pripravljali v Švici, najprej na jugu države v Bellinzoni, zadnje tri dni pa bodo preživeli na pokalu Bodensee v Kreuzlingenu, kjer bosta tekmovala še Thurgau in nemški elitnoligaš Schweninnger Wild Wings.

Prva tekma nove sezone v ligi KHL jih čaka že 24. avgusta pri Jugri iz Hanti-Mansijska.

Ne spreglejte