Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 5. 2019,
18.49

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

liga EBEL Miha Butara Alpska liga HK Olimpija Tomaž Vnuk

Sreda, 15. 5. 2019, 18.49

4 leta, 11 mesecev

podaljšali sodelovanje za eno leto

Tomaž Vnuk in Olimpija še naprej z roko v roki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Tomaž Vnuk | Tomaž Vnuk in članska Olimpija gredo še naprej z roko v roki. | Foto Urban Meglič/Sportida

Tomaž Vnuk in članska Olimpija gredo še naprej z roko v roki.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Potem ko je pretekli četrtek Tomaž Vnuk zaradi nezadovoljstva z razmerami podal odstop z mesta direktorja HK Olimpija d. o. o. in je predsednik kluba Miha Butara dejal, da ne verjame, da je odločitev dokončna, je po današnji seji upravnega odbora postalo jasno, da bo Vnuk vztrajal v članski Olimpiji. Opravljal bo vlogo športnega direktorja.

HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Svojeglavi osvajalec lovorik, ki sprostitev najde na jadrnici in verjame do konca

Le dva tedna zatem, ko je HK SŽ Olimpija osvojila trojno krono (prvak Alpske lige, državni slovenski prvak, pokalni slovenski prvak), je alfa in omega ljubljanskega kolektiva Tomaž Vnuk ponudil odstop z mesta direktorja. Nekdanjega hokejista naj bi motile razmere v hokeju, odnos Hokejske zveze Slovenije do Olimpije, njeno domnevno favoriziranje Jesenic, odnos in zniževanje finančnih sredstev za mlajše selekcije ...

Predsednik kluba Miha Butara je že takrat dal vedeti, da ne verjame, da bo Vnuk resnično dvignil roke, kar so v sredo v klubu tudi potrdili. Bolj kot ne, je šlo za Vnukovo glasno opozorilo po želenih spremembah, ob katerem upa, da ne bo ostalo le pri "klicu vpijočega v puščavi".

Enoletna pogodba, Jure Vnuk ostaja trener

Upravni odbor HK SŽ Olimpija je na današnji seji s Tomažem Vnukom podpisal sodelovanje za eno leto z možnostjo podaljšanja, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Vnuk bo v klubu opravljal delo športnega direktorja, pisarno pa naj bi okrepili z dodatnimi močmi, da ne bi vse stvari padle na Vnukova pleča. Glavni trener bo tudi v prihodnji sezoni Jure Vnuk

Jure Vnuk ostaja trener zmajev. | Foto: Sportida Jure Vnuk ostaja trener zmajev. Foto: Sportida

EBEL? Jasno bo najpozneje do sredine junija.

V klubu še pravijo, da ostajajo zavezani visokim ciljem na področju razvoja hokeja v Ljubljani in v širši regiji, na področju razvoja hokejske infrastrukture, predvsem pa ostajajo zavezani ekipi, ki bo sestavljena iz slovenskih hokejistov.

Eden izmed ciljev tako ostaja tudi vključitev v ligo EBEL, a le ob trdnih finančnih temeljih, še pravijo na Celovški 25. Z vodstvom lige so v resnih pogovorih. Že do preteklega tedna so opravili pet sestankov, odločitev o tem, ali se bodo res pridružili EBEL-ligaški druščini že v tej sezoni, pa naj bi bila znana najkasneje do sredine junija (pretekli teden so kot dan D označili zadnji dan v maju).

Predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara obljublja kadrovsko okrepitev na področju organizacije kluba in mladinskega pogona.  | Foto: Nebojša Tejič/STA Predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara obljublja kadrovsko okrepitev na področju organizacije kluba in mladinskega pogona. Foto: Nebojša Tejič/STA "V novo sezono vstopamo še trdneje zavezani našim ciljem. V klubu se bomo tudi kadrovsko okrepili na področju organizacije kluba in mladinskega pogona. Verjamem, da bomo še naprej pisali pozitivno hokejsko zgodbo," je po seji povedal predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara.

Zajca jim ni uspelo zadržati

V klubu so sicer danes tudi uradno ostali brez enega vidnejših členov zadnje sezone, v kateri so osvojili vse tri lovorike, Mihe Zajca, ki bo v prihodnje v ligi EBEL igral za Innsbruck.

Preberite še:

Miha Zajc Aleš Mušič HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Nič več med zmaji: Olimpija brez hokejista, na katerega je polagala upe
Jure Leben
Novice Bo nekdanji minister Leben reševal finančno oslabljen jeseniški hokej?
Jaka Avgustinčič
Sportal Nova slovenska moč v Alpski ligi

 

Ne spreglejte