Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 8. 2016,
10.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

liga KHL CSKA Moskva Slovan Bratislava Avtomobilist Jekaterinburg hokej Rok Tičar Žiga Jeglič Jan Muršak

Petek, 26. 8. 2016, 10.52

6 let, 6 mesecev

Slovenski četrtek v ligi KHL

Tičar in Muršak zadela, a zmage se je veselil le eden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Rok Tičar Jan Muršak | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska hokejista Rok Tičar in Jan Muršak sta v drugem krogu lige KHL v četrtek dočakala svoja prva zadetka v novi sezoni. Tičarjev Avtomobilist je izgubil, Muršakov CSKA pa dočakal premierno zmago. Žiga Jeglič do druge podaje in drugega poraza.

Medtem ko se večji del slovenske reprezentance od srede pripravlja na olimpijske kvalifikacije, ki jih bo ta med 1. in 4. septembrom odigrala v Minsku, se nekateri risi še potijo na klubskih tekmah. Med temi so tudi slovenski kapetan Jan Muršak, Žiga Jeglič in Rok Tičar, ki imajo obveznosti v ligi KHL in se bodo izbrani vrsti Nika Zupančiča pridružili pozneje. Muršak predvidoma v nedeljo, Jeglič v torek, Tičar pa šele na prizorišču bojev za olimpijske igre.

Zmagoviti Muršakov gol

Jan Muršak je pred prihodom v reprezentanco v dobri formi. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Jan Muršak je pred prihodom v reprezentanco v dobri formi. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Napadalci so v četrtek s svojimi klubi odigrali druge tekme te sezone in obogatili statistiko, a najbolj vedrega obraza je led zapuščal aktualni podprvak lige KHL Muršak, ki je s CSKA slavil zmago s 3:0 nad Traktorjem iz Čeljabinska.

Hitri Štajerec je v 28. minuti izkoristil igralca več in zadel za 1:0, njegov zadetek se je na koncu izkazal za zmagovitega. 28-letnik je na ledu preživel slabih 16 minut, dvakrat streljal na gol in dobil edini sodniški met. CSKA je po dveh obračunih z eno zmago in enim porazom (na uvodu je z 2:3 izgubil s prvakom Magnitogorskom) na tretjem mestu zahodne konference, v kateri s polnim izkupičkom vodi Soči.
 

Prvenec Tičarja ni bil dovolj za zmago

Rok Tičar, ki je dres Slovana zamenjal za dres Avtomobilista, je dosegel prvi zadetek za novi klub, a zmage se ni mogel veseliti. | Foto: Sportida Rok Tičar, ki je dres Slovana zamenjal za dres Avtomobilista, je dosegel prvi zadetek za novi klub, a zmage se ni mogel veseliti. Foto: Sportida

Manj uspešno se je tekma končala za Tičarja, ki po dveh sezonah pri Slovanu iz Bratislave nosi dres Avtomobilista iz Jekaterinburga. Gorenjčevo novo moštvo je po zmagi na prvem srečanju v četrtek z 1:3 priznalo premoč Avangardu iz Omska. Tičar je na začetku zadnjega dela s prvencem v dresu Avtomobilista znižal na 1:2 in vrnil upanje na preobrat, a tega niso dočakali. Izgubili so z 1:3. Slovenski napadalec, ki je bil izbran med tri zvezde tekme, je odigral dobrih 16 minut, dvakrat streljal na nasprotnikov gol in dobil osem sodniških metov od 15.

Na delu je bil tudi nekdanji Tičarjev klub Slovan, za katerega še naprej igra Žiga Jeglič. Slovaško moštvo je izgubilo tudi drugo tekmo sezone, s 5:2 je zmagalo moštvo Lada Togliatti. Naš napadalec je v dobrih 19 minutah igre dvema streloma na gol in dvema dobljenima sodniškima metoma od petih dodal drugo podajo sezone.

Ne spreglejte