Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 12. 2016,
11.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

kazen hokej

Torek, 6. 12. 2016, 11.12

6 let, 7 mesecev

Petelinjenje ob koncu srečanja

Švedski najstniki tekmo končali z 871 kazenskimi minutami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
hokej | Foto Sportida

Foto: Sportida

Obračun v švedski ligi do 18 let med hokejisti HC Aker Strängnäs in IK Flemingsbergs se je končal z zmago zadnjih s 5:0. A bolj kot visoka zmaga v oči bode število kazenskih minut. Mladeniči so si jih nabrali kar 871, večino od teh po zadnjem pisku sirene.

Da zna biti med hokejskimi tekmami še kako napeto ozračje, ni nobena skrivnost. Petelinjenje, kletvice in pretepi niso nobena redkost, čeprav so v današnjih časih prisotni redkeje, kot smo jih bili vajeni v preteklosti. A ko se srečanje enkrat konča, si nasprotniki vsaj za trenutek s stiskom rok izkažejo spoštovanje.

Namesto rokovanja ...

Na to so v nedeljo pozabili mladi švedski upi v ligi Allettan Östra do 18 let. Po koncu tekme, ki so jo suvereno, s 5:0 nad gostitelji HC Aker Strängnäs dobili gostje IK Flemingsbergs, se je zaiskrilo. Po poročanju švedskega medija aftonbladet.se se je vse skupaj začelo med rokovanjem.

Na ledu se je začela zmešnjava. Padlo je nekaj krepkih besed in udarcev. Petelinjenje naj ne bi trajalo prav dolgo, a sodnik je po posvetovanju z ligo striktno sledil pravilom in izpisal dolg seznam kazni.

Ta obsega tri strani in kar 871 kazenskih minut. Kaznovani so bili vsi hokejisti z izjemno dveh rezervnih vratarjev, ki nista igrala. Delivec pravice je 33-erici pokazal disciplinsko kazen tekme, kar nekaj bi jih po pisanju švedskega medija lahko prejelo še dodatne kazni. Seznam si lahko ogledate spodaj.

 | Foto:

Takšno obnašanje ne spada v hokej

Trenerja in vodilni v odboru sicer pravijo, da dogajanje ni bilo tako hudo, kot bi sklepali po številu kazenskih minut, se pa strinjajo, da je takšno obnašanje nesprejemljivo.

"Skočil sem na led in jih poskušal spraviti narazen. Bilo je nekaj kletvic in udarcev. A ni bilo tako grozno, kot je morda videti. Nihče ni bil poškodovan. Strasti so se hitro pomirile," je dejal član trenerskega štaba zmagovalcev Fredrik Strandfeldt.

"Vsekakor to ne dela usluge hokeju. Čeprav ni bil nihče poškodovan, takšno obnašanje ne spada na ledeno ploskev. O tem se bomo v ekipi še pogovorili," pa je dodal trener Aker Jimmy Albin.

Če bi se kaj podobnega zgodilo med člani, v švedski ligi Allsvenskan, kjer igra tudi slovenski vratar Gašper Krošelj, ali elitni SHL ligi, kazni ne bi bile tako visoke. Pa tudi obračun bi si tam ogledalo več kot 67 gledalcev, najverjetneje pa bi splet že obkrožil posnetek kratkega stika. Tako pa je dogajanje po tekmi med švedskimi mladeniči prepuščeno domišljiji posameznika.

 

Ne spreglejte