Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2019,
10.41

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

1

Natisni članek

SP v hokeju 2019 Slovenija slovenska hokejska reprezentanca risi

Četrtek, 23. 5. 2019, 10.41

4 leta, 10 mesecev

Slovenija s Stožicami edini kandidat za hokejsko SP drugega razreda

Risi po elito v Stožice, po olimpijske sanje na Jesenice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

1

Stožice hokej | Svetovno prvenstvo v hokeju drugega razreda prihodnje leto bo v Stožicah. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Svetovno prvenstvo v hokeju drugega razreda prihodnje leto bo v Stožicah.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca bo prihodnje leto vrnitev v elito lovila na domačih tleh, saj bo svetovno hokejsko prvenstvo drugega razreda v Sloveniji. O prirediteljih prvenstev bodo na kongresu svetovnega prvenstva razpravljali v petek, a je Slovenija po umiku kandidature Romunije edina kandidatka za gostiteljstvo SP divizije I, skupine A. Prvenstvo bo, tako kot leta 2012, v Stožicah.

Švedska Finska SP v hokeju 2019
Sportal Finci napredovali po dramatičnem "kanadskem scenariju"

Vodstvo Hokejske zveze Slovenije (HZS) je takoj po neuspešnem svetovnem prvenstvu drugega razreda v Kazahstanu napovedalo kandidaturo za gostiteljstvo svetovnega prvenstva drugega razreda prihodnje leto. Sekretar HZS Dejan Kontrec je takrat dejal, da se bodo po prvenstvo odpravili s Stožicami.

Stoženska dvorana je bila osrednji kandidat, ki mu je predsednik HZS Matjaž Rakovec pred dnevi dodal Podmežaklo, a je HZS na koncu kandidirala s Stožicami.

Romuni umaknili kandidaturo, Stožice edina možnost

Za kandidaturo so se ob Slovencih odločili tudi Romuni, ki so se pred tedni razveselili velikega uspeha svojih hokejistov - napredovanja v drugi razred tekmovanja. A pravilo Mednarodne hokejske zveze (IIHF) pravi, da države, ki so se šele uvrstile v določeno skupino, naj ne bi že prvo leto izvedle SP.

Kot so zapisali pri HZS, so Romuni kandidaturo umaknili, tako da Slovenija s Stožicami pred petkovim izborom prvenstva ostaja edina kandidatka za prireditev tekmovanje v tem kakovostnem razredu.

Stožice hokej
Sportal HZS po svetovno prvenstvo: Pravzaprav ostanemo le mi

Želijo, da bi bilo prvenstvo končano, preden se je letošnje začelo

Prvenstvo bo tako potekalo v ljubljanskih Stožicah, ki so SP drugega razreda gostile že leta 2012. Del dvorane, med športi namenjene predvsem košarki, bo treba zapreti, saj vidljivost ledene ploskve na določenih delih ni dovolj dobra. 

Del dvorane v Stožicah, ki je hokejsko prvenstvo gostila leta 2012, bo treba zapreti, saj se z nekaterih delov ledene ploskve ne vidi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Del dvorane v Stožicah, ki je hokejsko prvenstvo gostila leta 2012, bo treba zapreti, saj se z nekaterih delov ledene ploskve ne vidi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na petkovem kongresu IIHF bodo razpravljali tudi o terminu prvenstva. Rakovec je pred dnevi v pogovoru za Sportal dejal, da si želijo, da bi bilo prvenstvo končano do petka, 24. aprila, oziroma do konca tistega tedna. Spomnimo, letošnje v Kazahstanu se je začelo šele 29. aprila.

Elita dvema

Slovenci se bodo za eno od dveh vstopnic, ki bosta peljali v elito, potegovali v močni družbi, in sicer se bodo merili s Francijo, Avstrijo (izpadli sta iz elite), Južno Korejo, Madžarsko in Romunijo.

Februarja na Jesenicah kvalifikacije za OI

Udeleženci kongresa IIHF so že danes potrdili odločitve o gostiteljstvu kvalifikacijskih turnirjev za uvrstitev na prihodnje Zimske olimpijske igre - Peking 2022.

Slovenija bo tako na Jesenicah od 6. do 9. februarja 2020 gostila skupino G, v kateri bodo risi merili moči z Japonsko, Litvo ter najslabše rangirano reprezentanco iz pred-kvalifikacij (skupina K, L ali M). Zmagovalec skupine G bo igral končne kvalifikacije v eni izmed skupin: D, E ali F. Zmagovalci iz omenjenih treh skupin se uvrstijo na prihodnje Olimpijske igre.

Preberite še:

Ken Ograjenšek
Sportal Ograjenška čakajo branilci naslova, Muršak nad finske podprvake
Ne spreglejte