Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2015,
20.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija Bolzano liga EBEL

Nedelja, 1. 3. 2015, 20.57

8 let

Slovo od domačega hrama s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija se je od domačih tekem lige EBEL poslovila s porazom proti Bolzanu z 1:4. Zmaji, ki bodo sezono končali na zadnjem mestu, tudi v deseto niso našli recepta za zmago nad lisicami.

Zadnja domača mednarodna tekma se ni izšla po željah zeleno-belega tabora, ki je še tretjo sezono zapored ostal brez končnice – zadnjič jo je Olimpija videla pod vodstvom finskega stratega Hannuja Järvenpääja leta 2012. Bolzano, najmanj ugodna stranka Ljubljančanov (dobil je vseh deset medsebojnih obračunov), pač ni zaman na vrhu lestvice kvalifikacijske skupine, v kateri si je že izboril četrtfinalno vstopnico.

Aktualni prvaki so po začetnem otipavanju hitro postavili stvari na svoje mesto in izkoristili že prvo številčno premoč. V sedmi minuti, ko se je na kazenski klopi hladil Tadej Snoj, je Rick Schofield po podaji z desne na levo vratnico kot prvi lisjak z bližine premagal domačega vratarja Miiko Wiikmana. A še preden je nekoliko številčnejše občinstvo kot na zadnjih tekmah – zbralo se je dobrih 500 gledalcev, vstop pa je bil tokrat prost – videlo prvo rezultatsko spremembo na semaforju, je nekdanji zmaj Žiga Pance izkoristil zmedo domače obrambe in zvišal na 2:0. Gostiteljem se je v nadaljevanju ponudila priložnost, da zaostanek znižajo z igralcem več, a na žalost navijačev zmaji niso posnemali gostov iz sedme minute in se na prvi odmor podali z -2.

Drugi del je ponudil nekoliko živahnejšo Olimpijo, že ob uvodu je južnotirolskega vratarja Jaroslava Hübla preizkusil Aljaž Ogrizek, ki se je v Ljubljano za nekaj tekem preselil iz Celja, vendar brez uspeha. So pa bili v 24. minuti uspešni rdeče-beli, Hannes Oberdörfer je z natančnim strelom skoraj z modre črte premagal Wiikmana, ki mu je plošček ušel med nogama. Finec v ljubljanskih vratih je moral deset minut pozneje, ko je ljubljansko krizo z drugim zadetkom večera poglobil Žiga Pance, še četrtič pobrati plošček iz svoje mreže, v zadnji tretjini pa je svoje mesto prepustil mlademu vratarju Tomažu Trelcu.

Najstnik se je do konca obračuna, v katerem je Bolzano uspešno branil visoko vodstvo, izkazal s kar nekaj obrambami in poskrbel, da Italijani niso več zadeli. S častnim zadetkom je zveste in glasne navijače v 56. minuti vsaj malce razveselil Miha Logar, ki je s strelom z razdalje edini ugnal v zadnji tretjini obleganega Hübla in postavil končni rezultat 1:4. Na zadnje mesto – to je najslabša uvrstitev zmajev v zadnjih treh sezonah, ko so ostali brez končnice – obsojeni varovanci Fabiana Dahlema bodo sezono lige EBEL končali v torek v Gradcu.

Ne spreglejte