Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2016,
12.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

HK ECE Celje hokej Alpska liga HDD Jesenice

Ponedeljek, 11. 7. 2016, 12.50

6 let, 6 mesecev

Slovenska klubska hokejska scena

Jeseniška premiera proti Gardeni, Celjani imajo novo vodstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
HDD Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Edini slovenski predstavniki v Alpski hokejski ligi Jeseničani bodo krst v tekmovanju dočakali 17. septembra, ko bo v Podmežakli gostovala Gardena. Knezi so dobili novo vodstvo.

Gorenjsko hokejsko društvo se vneto pripravlja na novo hokejsko sezono, v kateri bo moči merilo v obujeni Alpski hokejski ligi, ki bo združevala 16 klubov, enega iz Slovenije, osem iz Italije in sedem iz Avstrije.

Železarji bodo tekmovanje začeli doma. Prvo tekmo bo četa Nika Zupančiča gostila v soboto, 17. septembra, ko se bo na Jesenicah ustavila Gardena. Italijanski in gorenjski klub sta se pred časom že srečala, saj so naši zahodni sosedi v sezoni 2013/14 sodeloval v ligi INL, v kateri so v četrtfinalu izločili prav Jesenice, nato pa obstali v polfinalu.

V jeseniški ekipi bo tudi v prihodnje 19-letni krilni napadalec Gašper Glavič.

Format Alpske lige

Vsak od 16 klubov bo v rednem delu odigral 30 tekem. Po koncu rednega dela se bo najboljših šest klubov neposredno uvrstilo v četrtfinale, preostalih deset pa se bo v dveh skupinah bojevalo za dve četrtfinalni vstopnici.

V eni od kvalifikacijskih skupin bodo moštva, ki bodo po rednem delu na mestih 7, 10, 11, 14 in 15, v drugi pa tista, ki bodo redni del končala na mestih 8, 9, 12, 13, 16. Vsako moštvo kvalifikacijske skupine bo odigralo dodatnih osem tekem, končnico pa si bo zagotovil le zmagovalec skupine. Moštvom bodo pripadle tudi bonus točke, in sicer bo najvišje uvrščeni v vsaki skupini kvalifikacijski del začel s šestimi dodatnimi točkami, drugi s štirimi, tretji z dvema, četrti pa z eno.

Po rednem delu dodatne tekme čakajo tudi šest že uvrščenih v izločilne boje (tudi ti bodo prejeli bonus točke, in sicer 6, 4, 2,1), vsaka ekipa od teh bo odigrala še deset tekem. Po dodatnih tekmah bodo najboljši trije lahko izbrali četrtfinalnega nasprotnika.

V četrtfinalu in polfinalu bodo igrali na tri zmage, v finalu pa na štiri.

 

Kdo bo v sezoni 2016/17 igral v Alpski ligi?

1. Asiago Hockey 1935 (ITA)
2. Sportiva Hockey Club Fassa (ITA)
3. Hockey Club Gherdeina (ITA)
4. HC Pustertal Amateursport (ITA)
5. Ritten Sport Hockey As (ITA)
6. Sportivi Ghiaccio Cortina Hafro (ITA)
7. WSV Sterzing Eissport (ITA)
8. AHC Neumarkt (ITA)
9. EC Red Bull Salzburg II (AUT)
10. EHC Bregenzerwald (AUT)
11. Eishockeyclub EK Zeller Eisbären (AUT)
12. Verein Eishockey Union Feldkirch (AUT)
13. EHC Alge Elastic Lustenau (AUT)
14. EC KAC II (AUT)
15. EC "Die Adler" Stadtwerke Kitzbühel (AUT)
16. HDD SIJ Acroni Jesenice (SLO)

Celjani v prihodnjih letih korak k mednarodni sceni?

Če smo v ligi INL, iz katere se je razvila Alpska hokejska liga, lani spremljali tudi Celjane, teh v ligi AHL vsaj prvo sezono ne bo. Člani bodo igrali le državno prvenstvo in Pokal Slovenije, na trenerskem mestu pa ostaja Rok Rojšek.

Celjani se po treh letih poslavljajo od mednarodne hokejske scene, h kateri se bodo po besedah novega predsednika poskušali vrniti v prihodnjih letih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Celjani se po treh letih poslavljajo od mednarodne hokejske scene, h kateri se bodo po besedah novega predsednika poskušali vrniti v prihodnjih letih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Potem ko se je od kluba poslovil nekdanji predsednik Sandi Sendelbah in ko na redni skupščini niso dosegli dogovora o novem vodstvu, so pred dnevi vendarle razblinili predsedniško vprašanje. Predsednik knezov je postal Milan Rajtmajer, ki so mu zaupali štiriletni mandat.

"Nadaljevali bomo svojo začrtano pot k izoblikovanju kluba na trdih temeljih tako v finančnem kot v športnem pogledu. Cilj je, da v naslednjem obdobju v našo dvorano privabimo čim več mladih, ki bodo pod budnim očesom naših strokovnjakov nekoč dosegli svoje športne sanje in ambicije. Člansko moštvo bo v letošnjem letu nastopilo v državnem prvenstvu in pokalu. V prihodnjih letih bomo poskusili narediti korak naprej tudi na mednarodni sceni," je misli ob prevzemu predsedniške vloge za uradno klubsko stran strnil Rajtmajer.

Ne spreglejte