Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 5. 2019,
13.40

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

3

Natisni članek

Dejan Kontrec SP v hokeju 2019 slovenska hokejska reprezentanca Stožice

Nedelja, 5. 5. 2019, 13.40

4 leta, 12 mesecev

Kandidatura za gostiteljstvo SP v hokeju drugega razreda 2020

Slovenija v boj za SP s Stožicami #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

3

Stožice hokej | Pri Hokejski zvezi Slovenije so optimistični, da bo prihodnje svetovno prvenstvo drugega razreda v Stožicah. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Pri Hokejski zvezi Slovenije so optimistični, da bo prihodnje svetovno prvenstvo drugega razreda v Stožicah.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo slovenske Hokejske zveze Slovenije, reprezentanca je na svetovnem prvenstvu drugega razreda v Kazahstanu zasedla četrto mesto, je potrdilo, da bo za gostiteljstvo SP drugega razreda prihodnje leto kandidiralo s Stožicami. "Imamo kar veliko podporo in lepo možnost, da bo prvenstvo v Stožicah," pravi sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec.

Slovenija Litva svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Kazahstan
Sportal Slovenci so se za konec znesli nad Litvo in si zagotovili obstanek #foto

Slovenska hokejska reprezentanca je svetovno prvenstvo drugega razreda v Kazahstanu končala z visoko zmago (9:0) nad Litvo, zasedla četrto mesto in obstala v tem rangu tekmovanja. Prihodnje leto se bo za elito bojevala z Južno Korejo, Madžarsko, Romunijo in dvema reprezentancama, ki bosta v prihodnjih dneh izpadli iz elite. Lahko se zgodi, da bo igrala pred domačimi gledalci. 

Pravilo veleva, da država, ki se je ravno preselila v določen rang tekmovanja, prvo leto ne more gostiti prvenstva. Izjema je, če nihče od preostalih ne vloži kandidature. Madžari so ga gostili lani, Južna Koreja je lani priredila olimpijske igre … Se bodo tako hokejisti po letu 2012 za elito torej spet bojevali v Sloveniji?

Izjava sekretarja HZS po svetovnem prvenstvu v Kazahstanu:

Nasprotniki pripravljeni potrditi vlogo

Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je ob tej temi tako lahko precej optimistično. "Ravno danes sem uredil, da bomo oddali vlogo. Kandidirali bomo s Stožicami. Govoril sem nekoliko s Korejci in Madžari, ki so pripravljeni to vlogo potrditi. Mislim, da bo večina reprezentanc za to, da bo prvenstvo v Sloveniji. Zdaj smo bili dvakrat na olimpijskih igrah v Aziji, pa prej še v Koreji na svetovnem prvenstvu, Madžari so ga organizirali lani. Mislim, da imamo veliko podporo, da bomo dobili prvenstvo, in da imamo kar lepo možnost za prvenstvo v Stožicah," je po zadnji tekmi svetovnega prvenstva v Kazahstanu dejal sekretar HZS Dejan Kontrec.

Slovenija Litva svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Kazahstan
Sportal Anže Kopitar po koncu SP: Morda je to realna slika #video #foto

Leta 2012 Slovencem uspelo v Stožicah

Stožice so prvenstvo drugega razreda gostile leta 2012, ko so Slovenci s petimi zmagami (ugnali so Avstrijo, Madžarsko, Japonsko, Veliko Britanijo in Ukrajino) in brez izgubljene točke napredovali med elito. Slovenski navijači so leta 2012, ko so reprezentance elito lovile v Stožicah, videli pet zmag in stoodstotni izkupiček Slovenije. | Foto: Slovenski navijači so leta 2012, ko so reprezentance elito lovile v Stožicah, videli pet zmag in stoodstotni izkupiček Slovenije.

Pri HZS so želeli kandidirati že za pravkar končano prvenstvo, a so ob zajetni podpori Kazahstanu tik pred zdajci umaknili kandidaturo.

Kontrec je sicer takrat izrazil dvom o tem, ali bi jim Mednarodna hokejska zveza še enkrat prižgala zeleno luč za Stožice: "Dogovoriti se moramo s sodelavci. Razmišljam, da bi prvenstvo (če bi ga dobili, op. p.) potekalo v Ljubljani, najverjetneje v dvorani Tivoli, saj Stožice, žal, niso primerne. Jesenice so se zaradi majhnega števila obiskovalcev v preteklosti pokazale kot ne najbolj optimalna možnost. Mislim, da bi nam Jesenice predstavljale večji zalogaj tudi zaradi logistike in nastanitve igralcev. Kot vidite, se je organizacija v diviziji I približala organizaciji elite, hoteli so blizu dvorane, da je logistika čim lažja. V Stožicah smo eno prvenstvo izvedli, bilo je odlično, a Mednarodna hokejska zveza (IIHF) nam verjetno ne bi še enkrat dovolila, da bi zaprli polovico dvorane, da se ne vidi gola …"

Preberite še:

Slovenija Litva svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Kazahstan
Sportal Risi obstanek potrdili z visoko zmago

 

Ne spreglejte