Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 5. 2008,
8.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 5. 2008, 8.34

8 let

San Jose še ni rekel zadnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sinoči sta bili v končnici lige NHL odigrana dva dvoboja 2. kroga. Philadelphia je z domačo zmago proti Montrealu povečala vodstvo na 3:1, San Jose pa je v gosteh znižal zaostanek za Dallasom.

V Dallasu se je San Jose izognil izpadu z 0:4 v zmagah, čeprav je tokrat prvi dobil gol. Na prejšnjih treh dvobojih je prvi dosegel zadetke, vendar po vodstvu vedno izgubil tekme. V šesti minuti druge tretjine je Jere Lehtinen gostitelje s prvega strela v tem delu igre povedel v vodstvo.

Tri minute pozneje je kapetan Sharksov Patrick Marleau izenačil. Dva večera pred tem je že zadel z igralcem manj na ledu, kar mu je uspelo še na drugi tekmi zapored. Končni izid je postavil Milan Michalek z igralcem več že 16 minut in 34 sekund pred koncem dvoboja. Peto srečanje teh dveh ekip bo v noči na soboto po srednjeevropskem času v San Joseju, kjer so Starsi dobili prvi dve srečanji in 14 od zadnjih 18 tekem s tekmecem iz pacifiške skupine.

Izjemen napredek Philadelphie

Philadelphia je bila še lani najslabša ekipa NHL, sedaj pa je v dvoboju s prvimi nosilci iz Montreala na pragu uvrstitve v finale na vzhodnem delu lige. Dvoboj je odločil Danny Briere po odbitem ploščku, ko je tri minute in 38 sekund pred koncem srečanja zadel svoj osmi gol v letošnji končnici za vodstvo s 3:2.

Njegovo delo je dokončal R.J. Umberger s svojim drugim zadetkom, ko je v zadnjih sekundah zadel prazno mrežo ob obupnih poskusih Canadiensov, da bi z napadalcem namesto vratarja Jaroslava Halaka dosegli izenačenje. V zadnji tretjini so tako padli kar štirje zadetki, saj sta Tomas Plekanec in Saku Koviu zadela v razmaku 37 sekund tega dela igre in za Montreal izenačila na 2:2. Pred tem se je Martin Biron izkazal z izjemnimi posredovanji, saj je skupaj zaustavil 36 strelov gostov, od tega 28 v prvih dveh tretjinah.


Liga NHL, končnica, 2. krog:

Vzhod: Philadelphia : Montreal Canadiens 4:2 /3:1/ Umberger 2, Hartnell, Briere; Plekanec, Koivu

Zahod: Dallas : San Jose 1:2 /3:1/ Lehtinen; Marleau, Michalek

// - rezultat v zmagah

Ne spreglejte