Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2011,
23.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 5. 2011, 23.08

8 let

San Jose in Tampa Bay povedla z 2:0

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V konferenčnih polfinalih hokejske lige NHL sta moštvi San Jose Sharks in Tampa Bay Lightning povečali prednost v zmagah na 2:0.

Ekipa Tampa Bay Lightning je v gosteh po podaljšku ugnala Washington Capitals s 3:2 in v končnici severnoameriške hokejske lige NHL v polfinalu na vzhodnem delu vodi z 2:0 v zmagah. Tak izid je tudi v polfinalu zahodnega dela med ekipama San Jose Sharks in Detroit Red Wings, saj je San Jose še drugič zmagal, tokrat z 2:1.

Vincent Lecavalier je s svojim drugim zadetkom po šestih minutah in 19 sekundah podaljška odločil dvoboj v ameriški prestolnici, kjer domačim, prvim nosilcem, ni uspelo znižati skupnega izida v zmagah. Peti nosilci iz Tampe so bili blizu slavja že v rednem delu, saj so v zadnji tretjini vodili z 2:1, nato pa je dodatni del igre izsilil ruski zvezdnik Alekssander Ovečkin. Dvakratni najkoristnejši igralec lige je zadel le dobro minuto, 67 sekund pred koncem rednega dela igre. Dwayne Roloson je za goste ubranil 35 strelov, poleg Ovečkina ga je ugnal tudi Brooks Laich, Martin St. Louis pa je bil drugi strelec zmagovalcev. Igralci Tampa Bayja so zmagali petič zapored in bodo imeli priložnost za povišanje skupnega izida v noči na sredo po srednjeevropskem času na domačem ledu.

V San Joseju sta obrambni igralec Ian White in Niclas Wallin dosegla svoja prva zadetka v končnicah, kar je bilo dovolj za deseto zmago San Joseja na zadnjih 12 dvobojih z Detroitom. White je zabil z igralcem več v prvi tretjini, Wallin pa je povišal na 2:0 v tretjem delu. Vratar Antti Niemi (33 obramb) je spustil plošček v mrežo le po strelu Henrika Zetterberga šest minut in dve sekundi pred koncem. Jimmy Howard je v vratih gostov zaustavil 35 strelov. Igralci Detroita upajo, da bodo na naslednjih dveh tekmah na domačem ledu izenačili izid.


Končnica lige NHL (konferenčni polfinale):

San Jose Sharks : Detroit Red Wings 2:1 /2:0/ White, Wallin; Zetterberg

Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 2:3* /0:2/ Laich, Ovečkin; Lecavalier 2, St. Louis

* - podaljšek // - izid v zmagah, napreduje moštvo s štirimi

Ne spreglejte