Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
21.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 21.54

8 let

Salzburg razparal mrežo ''razjarjenih zmajev''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Tilie Olimpije na drugi tekmi četrtfinala niso ponovili predstave s prvega srečanja in morali priznati premoč Red Bull Salzburgu (1:5), ki je povedel z 2:0 v zmagah.

Po 25. marcu 2008 se je končnica znova vrnila v Tivoliju, nasprotnik pa enak, le da se je tokrat Tilia Olimpija pomerila proti Red Bull Salzburgu. Domači strateg Hannu Järvenpää ni mogel računati le na branilca Jeffa Toryja, ki si je na prvi tekmi zvil gleženj. Namesto slednjega je ob Damjanu Dervariču zaigral Igor Cvetek, na seznamu nastopajočih pa se je znašel tokrat tudi Nejc Berlisk.

Bolj kot Salzburg, navijačem živce parali sodniki

Po nekaj uvodnih nenevarnih poizkusih na obeh straneh je Olimpija prevzela pobudo, v 3. minuti se je po podaji Žige Panceta sam pred Reinhardom Divisem znašel Matej Hočevar, a bil neuspešen. Nedolgo zatem se je v priložnosti znašel še ljubljanski kapetan, vendar iz neposredne bližine streljal mimo vrat, Divis pa se je moral potruditi tudi ob strelu Anžeta Ropreta. Kazen za neučinkovitost je prišla v obliki zadetka Ryana Duncana, ki je povsem neovirano prišel na vrh krogov, nato pa z natančnim strelom ukanil Jana Chabero. Slednjega je v sedmi minuti po strelu Martina St. Pierra rešila vratnica.

Domači so imeli v nadaljevanju dva zaporedna ''power-playa'', a so ob dobro postavljeni četverki gostov težko prišli do strelov. Glavna sodnika sta nato z dvomljivimi odločitvami na škodo Olimpije močno razburila gledalce, ki so na ledeno ploskev vrgli marsikaj. Po krajši prekinitvi so hokejisti iz Mozartovega mesta nadaljevali z igralcem več, a so nevarneje prek Burka Henryja zapretili domači. Slednjim se je po izteku kazni pripetila napaka, saj so nadaljevali s štirimi igralci, to pa so ''rdeči biki'' izkoristili in po podaji St. Pierra je zadel Dominique Heinrich.

Obračun popestrila dva boksarska vložka

Gostje so drug del začeli odločneje, vršili pritisk, v 25. minuti pa prišli do povečanja vodstva in to ob igralcu manj. Domači so bili znova slabo postavljeni, tako da Marcu Pewalu z dveh metrov ni bilo težko zadeti. Ob izteku kazni, ko se je na led vrnil Daniel Bois, je plošček prišel do slednjega, ki se je sam znašel pred Chabero, slednji je bil zmagovalec obračuna.

''Zeleno-beli'' se po tretjem delu niso mogli pobrati, igra je bila preveč raztrgana, do priložnosti jim ni uspelo priti niti ob igralcu več. Prvo resnejšo priložnost so si uspeli pripraviti šele v 31. minuti, ko je iz protinapada zapretil Tomi Mustonen. V nadaljevanju se je ritem igre umiril, nekaj več kot dve minuti se je znova zatresla domača mreža, sodniki pa so zadetek priznali šele po ogledu video posnetka. Minuto pred koncem tretjine se je zaiskrilo, z boksarskim obračunom sta postregla Igor Cvetek in Marco Brucker. Takoj po metu ploščka sta se spoprijela še Boštjan Groznik in Daniel Bois.

Le prišli do častnega zadetka

V zadnji tretjini je med vratnice pri domačih stopil Matija Pintarič, v garderobi pa je ostal tudi napadalec Matt Higgins, katerega je tik pred koncem s pravo ''bombo'' pokosil Mustonen. Po pritisku domačih (streli Highesa, Šachla in Panceta), je sledila nova napaka domačih branilcev. Oba sta skočila za vrata proti Manuelu Latusi, slednji je podal pred vrata, kjer je bil sam Pewal, ta pa je z natančnim strelom povišal na 5:0. Gostje so nato le še nadzorovali rezultat ter pustili Olimpiji več prostora, ki je dve minuti pred koncem le prišla do častnega zadetka. Po podaji Mustonena je v polno zadel Hočevar.

Ne spreglejte