Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 1. 2017,
19.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Robert Sabolič Admiral Vladivostok Rok Tičar Avtomobilist Jekaterinburg Žiga Jeglič Slovan Bratislava Jan Muršak CSKA Moskva hokej liga KHL

Četrtek, 19. 1. 2017, 19.36

6 let, 6 mesecev

Srdit boj za končnico v ligi KHL

Sabolič prva zvezda, prebujenje Jegličevih še kar traja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Robert Sabolič | Foto YouTube

Foto: YouTube

Hokejisti Admirala iz Vladivostoka so z dvema zadetkoma Roberta Saboliča z 2:0 premagali Amur Habarovsk. Slovan Bratislava Žige Jegliča je šesto zaporedno zmago slavil pri Neftehimiku iz Nižnekamska.

Moštvo slovenskega hokejista Roberta Saboliča Admiral Vladivostok je v dopoldne po slovenskem času gostovalo pri nekdanjem klubu Jana Muršaka Amurju iz Habarovska in z 2:0 vknjižilo pomembno zmago v boju za končnico.

Levji delež k zmagi je prispeval najboljši strelec in najučinkovitejši mož Admirala Sabolič, ki je v statistiko vpisal dva zadetka. Zmagovitega (prvega v letošnjem letu) je prispeval v 18. minuti, ko je po lepi akciji premagal finskega čuvaja mreže Juho Metsolo. Končnih 2:0 je postavil pol minute pred koncem, ko so gostitelji poskušali izenačiti brez vratarja, 28-letnik pa je zadel v prazen gol.

Ob gorenjskem oklepniku, ki so ga izbrali za prvo zvezdo srečanja, je v vratih blestel Igor Bobkov, ki je zaustavil vseh 27 strelov domačih.

Saboličev klub, s katerim je legionar konec decembra sodelovanje podaljšal še za eno sezono, osem tekem pred koncem rednega dela zaseda osmo mesto vzhodne konference. To je zadnje mesto, ki še vodi v končnico.

Jegličevi po odličnem nizu še lahko upajo

Pred najbližjim zasledovalcem Neftehimikom Nižnekamskom ima šest točk prednosti. Da je ta nekoliko narasla, je bil zaslužen tudi drugi slovenski napadalec v ligi KHL. Žiga Jeglič je namreč s Slovanom iz Bratislave na gostovanju s 3:2 premagal Nižnekamsk.

Slovaškemu moštvu Žige Jegliča gre na zadnjih tekmah kot po maslu.  | Foto: Morgan Kristan / Sportida Slovaškemu moštvu Žige Jegliča gre na zadnjih tekmah kot po maslu. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenec ob zadetkih slovaškega moštva sicer ni sodeloval, gre pa Slovanu v zadnjih tednih odlično od rok in nog. Vknjižil je šesto zaporedno zmago, že deveto na zadnjih 11 tekmah. Po odličnem nizu je Slovan pridobil nekaj mest in je deseti na zahodu. Za osmim mestom zaostaja le dve točki in lahko upravičeno upa na končnico.

Na to upajo tudi v taboru Avtomobilista Jekaterinburga Roka Tičarja, ki je v četrtek z 0:2 doma izgubil z Jugro. Tičar in soigralci so deseti na vzhodu. Na računu imajo šest točk in tekmo manj od Saboličevih, ti so na mestu, ki kot zadnje prinaša izločilne boje.

Muršak že na ledu in v končnici

Končnico si je že pred časom zagotovil moskovski velikan CSKA, katerega dres nosi Muršak. Ta se je po dveh tekmah počitka v tekmovalni ritem vrnil pretekli petek in odigral dve tekmi. CSKA je drugi na zahodu, prvo mesto pripada SKA Sankt Peterburgu.

Lestvici

Zahodna konferenca:
1. SKA Sankt Peterburg* 51 tekem – 118 točk
2. CSKA Moskva* (Jan Muršak) 51 – 114
3. Lokomotiv Jaroslav 52 – 97
4. Nižni Novgorod 51 – 95
5. Dinamo Moksva 52 – 92
6. Dinamo Minsk 49  - 82
7. Vitjaz Podolsk 51 – 78
8. Jokerit 51 – 78

10. Slovan Bratislava (Žiga Jeglič) 52 – 75
...

Vzhodna konferenca:

1. Metalurg Magnitogorsk* 52- 110
2. Avangard Omsk* 52 – 99
3. Bars Kazan* 53- 99
4. Traktor Čeljabinsk 52 – 84
5. Ufa Salavat Julajev 52 – 80
6. Astana 51 – 76
7. Kunlun 52 – 74
8. Vladivostok (Robert Sabolič) 52 – 72

10. Avtomobilist Jekaterinburg (Rok Tičar) 51 – 66
...

*že v končnici

Ne spreglejte