Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 5. 2014,
11.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

svetovno prvenstvo Minsk Švedska Finska Kanada ZDA Češka Norveška Nemčija Rusija

Nedelja, 18. 5. 2014, 11.49

8 let

Ruska zmaga z grenkim priokusom – Ovečkin se po naletu ni vrnil na led

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kanada je na SP v hokeju po podaljšku premagala Švedsko s 3:2 in prišla do prvega mesta v skupini A. V skupini B je derbi med ZDA in Finsko pripadel Američanom, zmagali so s 3:1.

Popoldan je postregel z dvema zanimivima obračunoma. V skupini A je spopad za prvo mesto med Švedi in Kanadčani pripadel slednjim, ki so do zmage prišli šele v podaljšku, ko je Andersa Nilssona v 63. minuti ugnal branilec Ryan Ellis. Z dvema točkama, ki so si ju priborili v izjemno izenačenem dvoboju (razmerje strelov 32:31 za Švede), so Javorjevi listi skočili na vrh skupine A. Tako Švedi, ki so vodili že z 2:0, nato pa dopustili preobrat, kot Kanadčani, pri katerih najboljši igralec tekme Jonathan Huberdeau ni izkoristil kazenskega strela, so si pred zadnjim krogom že zagotovili eno od prvih dveh mest v skupini

V skupini B pa se je odvil spopad za četrtfinale, v katerem so bili uspešnejši Američani, ki so Fince premagali s 3:1 in skočili na drugo mesto. Prvo ime Američanov, ki so pogrešali Justina Abdelkaderja - na tekmi proti Kazahstanu si je prislužil tekmo prepovedi –, in Jacoba Troubo - zapustil je reprezentanco in odpotoval v domovino, je bil z dvema zadetkoma, enim v prazno mrežo, Tyler Johson. Finci še imajo možnosti za izločilne boje, na petem mestu za tretjo Belorusijo in četrto Latvijo zaostajajo eno točko, a so odigrali eno tekmo več.

Vodilna zbornaja komanda je do šeste zmage na prvenstvu prišla proti Nemčiji. Zmagala je s 3:0, vse tri gole je zabila v zadnji tretjini. Češka je z 1:0 premagala Norveško, potem ko je gol, zanimivo, zabila že v prvi minuti tekme, potem pa gledalci v naslednjih 59 minuta niso več videli gola.

Ovečkin poškodovan, Čehi po nogometno

Zbornaja komanda ostaja edina neporažena reprezentanca na prvenstvu, Rusi so namreč na šesti tekmi s 3:0 premagali Nemce. Nove tri točke so si zagotovili šele v zadnji tretjini. Nemškega vratarja Philippa Grubauerja je ob številčni premoči v 44. minuti najprej premagal povratnik Vadim Šipačjov (zaradi prekrška je zadnje tri tekme spremljal s tribun), v 51. minuti je vodstvo zvišal Sergej Širokov, v zadnji minuti, ko so Nemci poskušali brez vratarja, pa je zmago z zadetkom v nebranjen gol potrdil Viktor Tihonov (sedmi zadetek na SP v Minsku). Pri Rusih, ki so že osvojili prvo mesto v skupini B, se je s shutoutom – ubranil je vseh 27 strelov – izkazal mladi čuvaj mreže Andrej Vasilevski.

Kljub zmagi ostaja med Rusi grenak priokus, saj se je sredi zadnjega dela po naletu Marcusa Kinka poškodoval prvi mož Aleksander Ovečkin. Ruski superzvezdnik je nekaj časa ležal na ledeni ploskvi, nato pa ob pomoči zdravnikov – imel je težave z desno nogo – zapustil led, na katerega se ni več vrnil. Zdravniški pregledi bodo pokazali, kako resna je poškodba enega ključnih členov rdečega stroja. Čehi so na pomembni tekmi za četrtfinale z nogometnih 1:0 ugnali Norvežane, zmagoviti zadetek je padel že v 40. sekundi, ko je norveškega vratarja Steffena Soberga premagal Vladimir Sobotka. Norvežani so imeli v 29. minuti lepo priložnost za izenačenje, a Ken Andre Olimb ni izkoristil kazenskega strela. Čehi so z zmago skočili na tretje mesto, medtem ko so Norvežani šesti.

Ne spreglejte