Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 5. 2014,
9.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

svetovno prvenstvo Minsk Kanada ZDA Češka Norveška Nemčija Latvija Belorusija Rusija

Torek, 20. 5. 2014, 9.46

7 let, 12 mesecev

Rusi v četrtfinale neporaženi, Čehi so se jim izognili, Latvijci naredili uslugo Fincem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Osmoljenci zadnjega dne predtekmovanja so Latvijci, ki bi za četrtfinale morali premagati Švicarje, a jim to ni uspelo, tako da v izločilne boje napredujejo Finci. Rusi ugnali Beloruse.

Že ob 11.45 so začeli tekmo Kanadčani, ki so si z zmago po rednem delu nad Norvežani zagotovili prvo mesto skupine A. Američani so z golom prednosti premagali Nemce. Zadnji so že izpadli iz boja za napredovanje med prve štiri reprezentance skupine B, ki se bodo merile v izločilnih bojih.

Na najzanimivejšem obračunu dneva je padla odločitev o zadnjem četrtfinalistu. Latvijci bi morali za zadnjo četrtfinalno vstopnico premagati aktualne svetovne podprvake Švicarje, ti so v Minsku povsem odpovedali, a jim to ni uspelo. Hokejisti s križem na prsih so povedli že s 3:0, Latvijci so se v 58. minuti z zadetkom Zemgusa Girgensonsa približali na 2:3, nato poskušali še brez vratarja, a jim rezultata ni uspelo spremeniti. Tako so naredili veliko uslugo Fincem, ti se kot zadnji v skupini B veselijo napredovanja v izločilne boje. Iz skupine B so si sicer napredovanje zagotovili še Rusi, Belorusi in Američani.

V skupini A pa sta si nasproti stali Danska in Slovaška, zadnja je slavila s 4:3, že pred dvobojem pa nobena reprezentanca ni imela možnosti preboja med najboljših osem. Iz te skupine so namreč napredovali Kanadčani, Švedi, Francozi in Čehi.

Zvečer se je odvil zanimiv dvoboj med sosedama, ki sta si že pred srečanjem zagotovili četrtfinale. Rusi so brez Aleksandra Ovečkina, a z Jevgenijem Malkinom z 2:1 premagali gostitelje Beloruse, kar pomeni, da so predtekmovanje končali brez poraza. Gostiteljem bodo na poti do polfinala stali aktualni svetovni prvaki Švedi.

V skupini A pa so se Čehi merili s Francozi in se v podaljšku po zadetku Jana Kovarja izognili Rusom v četrtfinalu. Francozi so sicer povedli s 3:0, nato pa Jaromiru Jagru, ki je zapravil kazenski strel, in druščini dopustili preobrat, po katerem so Čehi končali na tretjem mestu, galski petelini pa na četrtem.

V divizijo I, skupino A, iz katere sta se na SP elitne divizije 2015 uvrstili Slovenija in Avstrija, sta nazadovali Italija in Kazahstan.

Ne spreglejte