Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
21.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

hokej Graz 99ers Ivo Jan KAC Celovec Žiga Pance liga EBEL Nick Ross Thomas Pöck Lubomir Stach

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 21.21

6 let, 6 mesecev

Kazen in okrepitev

Rossu zaradi prekrška nad Pancetom hlajenje, Jan v obrambo pripeljal izkušnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Mož odločitve nedeljske zmage Celovca s 3:2 nad Innsbruckom je bil Žiga Pance, ki je ob koncu tekme občutil moč branilca Nicka Rossa. Ta ga je zaustavil na nepravilen način in si za svoje dejanje prislužil kazen. V Gradcu trenerja Iva Jan bo do konca sezone drsal Thomas Pöck.

Slovenski napadalec Žiga Pance si bo nedeljsko tekmo Celovca proti Innsbrucku dodobra zapomnil. Na začetku druge tretjine je podal za vodstvo Celovčanov z 2:0, ob koncu tega dela pa zadel za vodstvo s 3:1. Njegov zadetek se je izkazal za zmagovitega, Korošci so Tirolce ugnali s 3:2.

Minuto pred koncem tekme je imel 27-letnik še eno lepo priložnost za zadetek, a je njegov strel zaustavil nasprotnikov vratar Andy Chiodo, njega pa za golom znani prekrškar Nick Ross. Branilec Innsbrucka ga je pokosil z udarcem v glavo. Pance je led zapustil na drsalkah ob podpori zdravniškega osebja. O posledicah udarca Korošci ne poročajo.

Štiri tekme prepovedi

Rossov nalet je pod drobnogled vzela disciplinska komisija razširjenega avstrijskega prvenstva in mu dan pozneje dodelila kazen. Nekdanji zmaj se bo zaradi prekrška v občutljivo mesto – štartal je neposredno v Pancetovo glavo –, ki se mu ni poskušal niti malo izogniti, počival štiri tekme (obrazložitev kazni).

Innsbruck naslednji dve tekmi prav tako ne bo mogel računati na še enega branilca Lubomirja Stacha, ki si je prekršek prav tako privoščil na nedeljski tekmi v Celovcu.

Thomas Pöck med graškimi panterji

Kultni igralec Celovca, kjer se rodil, Thomas Pöck bo v prihodnje nosil dres Gradca, ki ga vodi Ivo Jan. | Foto: Sportida Kultni igralec Celovca, kjer se rodil, Thomas Pöck bo v prihodnje nosil dres Gradca, ki ga vodi Ivo Jan. Foto: Sportida
H Gradcu slovenskega trenerja Iva Jana se seli izkušeni branilec Thomas Pöck. Štiriintridesetletnik ima malho izkušenj iz najmočnejše lige na svetu, lige AHL, elitne švicarske in švedske lige …

Zadnje tri sezone je preživel pri Celovcu, ki mu je lani poveljeval kot kapetan in na 52 tekmah dosegel 25 točk. Celovčan se je z Gradcem dogovoril za enoletno sodelovanje.

Ne spreglejte