Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 11. 2016,
11.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

legionarji Slovan Bratislava Avtomobilist Jekaterinburg Admiral Vladivostok SKA Sankt Peterburg CSKA Moskva hokej Robert Sabolič Jan Muršak Žiga Jeglič Rok Tičar liga KHL

Petek, 18. 11. 2016, 11.39

6 let, 6 mesecev

Kontinentalna hokejska liga, 17. november

Rok Tičar z zmagovitim zadetkom končal niz zmag vodilnih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Hokejisti Avtomobilista iz Jekaterinburga so na gostovanju v Sankt Peterburgu z 1:2 premagali vodilno moštvo lige KHL. Odločilni zadetek je prispeval Rok Tičar in končal 15 tekem dolg zmagoviti niz SKA-ja. Kluba Žige Jegliča in Roberta Saboliča sta izgubila, CSKA poškodovanega Jana Muršaka pa je vknjižil zmago.

Rok Tičar je na gostovanju pri vodilnem moštvu lige KHL SKA Sankt Peterburg, polnem zvezdnikov, dosegel zmagoviti zadetek za zmago z 2:1 in končal serijo zmag SKA-ja, ki poraza ni poznal vse od drugega oktobra. | Foto: Sportida Rok Tičar je na gostovanju pri vodilnem moštvu lige KHL SKA Sankt Peterburg, polnem zvezdnikov, dosegel zmagoviti zadetek za zmago z 2:1 in končal serijo zmag SKA-ja, ki poraza ni poznal vse od drugega oktobra. Foto: Sportida

Po četrtkovih obračunih v ligi KHL se je od Slovencev lahko najbolj smejalo Roku Tičarju, ki je bil ob vratarju Igorju Ustinskemu (39 obramb, 97,5-odstotna zanesljivost) eden od najbolj zaslužnih za veliko zmago svojega kolektiva. Z Avtomobilistom iz Jekaterinburga so serijo gostovanj nadaljevali pri vodilnemu SKA Sankt Peterburgu in po dveh porazih spet zmagali.

Odličen začetek druge tretjine za prvi poraz po več kot mesecu in pol

Favorizirani gostitelji so ob koncu prve tretjine z zadetkom Nikite Guseva ob igralcu več razveselili večino od 11.700 gledalcev, nato pa na začetku drugega dela, ko je udaril Avtomobilist, doživeli hladno prho.

V 22. minuti je izenačil Dmitrij Megalinskij, dve minuti zatem pa je slovenski centralni napadalec Tičar zvišal na 1:2 (video). Njegov zadetek se je na koncu izkazal za zmagovitega, saj so s soigralci zdržali vse napade zvezdniškega kluba, v katerem med drugim drsajo Pavel Dacjuk, Ilja Kovalčuk, Slava Vojnov … To je bil prvi poraz za SKA po 15 zaporednih zmagah, prvi po drugem oktobru.

Za 27-letnega Gorenjca, ki je na ledu preživel 18 minut, je bil to osmi zadetek na 29 tekmah, na katerih je dodal še pet podaj. Avtomobilist je 12. na vzhodu, od osmega mesta, ki vodi v končnico, ga loči pet točk.

Zmaga za Muršakove

Do zmage je prišel tudi aktualni podprvak CSKA Moskva, katerega član je kapetan slovenske reprezentance Jan Muršak. Drugouvrščeni na zahodu Moskovčani (za SKA zaostajajo sedem točk) so s 3:1 premagali deseto ekipo vzhoda Jugro iz Hanti-Mansijska. Muršak zaradi poškodbe rame ne more pomagati soigralcem.

CSKA Jana Muršaka je v četrtek prišel do zmage. Brez Slovenca, ki čaka na dodatne preglede, ki bodo dali odgovore o tem, kako dolgo bo okreval po poškodbi rame. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida CSKA Jana Muršaka je v četrtek prišel do zmage. Brez Slovenca, ki čaka na dodatne preglede, ki bodo dali odgovore o tem, kako dolgo bo okreval po poškodbi rame. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
V teh dneh čaka na dodatno slikanje poškodovanega mesta, ki bo dalo odgovore, kako dolgo bo odsoten. Če operacija ne bo potrebna, bo za vrnitev potreboval še mesec in pol do dva. Če bo moral na operativni poseg, je to po njegovih besedah lahko konec sezone.

Sabolič in Jeglič poražena

Manj uspešen je bil Admiral Vladivostok, za katerega igra Robert Sabolič. Naš napadalec in soigralci niso zatresli mreže vratarja Sibira iz Novosibirska Dannyja Taylorja, prejeli pa so dva zadetka, enega v prazno mrežo. Sabolič, ki  je igral 22 minut, je z Admiralom na sedmem mestu vzhoda, kjer vodi prvak Metallurg Magnitogorsk.

Do točke so po porazu po kazenskih strelih proti zadnjemu moštvu zahoda Dinamu iz Rige prišli hokejisti Slovana Bratislave. Slovaško moštvo, za katerega tretje leto zapored igra Žiga Jeglič, je sicer hitro povedlo, na koncu pa z 1:2 izgubilo po loteriji. Slovenski napadalec je igral slabih 20 minut, štirikrat streljal na gol, imel na voljo kazenski strel, a ni zadel. Slovan zaseda 12. mesto med 14 klubi zahodne konference.

Ne spreglejte