Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 5. 2017,
16.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

SP v hokeju 2017 slovenska hokejska reprezentanca Robert Sabolič risi Pariz

Nedelja, 14. 5. 2017, 16.11

6 let, 6 mesecev

Dan po boleči zaušnici

Robert Sabolič: Poskušali smo dokazati, da to ni naša realnost, a nam je spodletelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Slovenska hokejska reprezentanca je v soboto ostala brez vseh možnosti za obstanek med elito, a nesrečnega Pariza še nekaj časa ne bo zapustila. Slovenci bodo v ponedeljek ob 20.15 odigrali zadnje srečanje, na katerem želijo pustiti pozitiven vtis.

SP v hokeju 2017 Slovenija Belorusija | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Dan po boleči beloruski zaušnici so uro treninga na ledu izkoristili le redki člani slovenske reprezentance, ki odšteva mučne ure do zadnjega dvoboja na prvenstvu s Francozi. Ta bo za Slovenijo brez velikega pomena, saj je svoje možnosti za obstanek že zapravila. Misli vseh po težkem porazu še niso povsem zbrane, nekateri pravijo, da jih bodo lahko obdelali šele čez čas, ko bo prvi val razočaranja popustil.

"Če smo jih tam, bi jih lahko tudi tu"

"Prisotno je veliko razočaranje. Belorusi so bili zreli za poraz, a sami smo si krivi, da jih nismo premagali. Mislim, da so imeli veliko boljšo ekipo v Minsku (Slovenija je septembra Belorusijo v Minsku premagala po kazenskih strelih in si priborila olimpijsko vozovnico, Belorusi pa so ostali brez, op. a.), kot jo imajo tu. Če smo jih tam lahko premagali, bi jih realno tudi včeraj lahko," je pripovedoval najboljši slovenski napadalec prvenstva Robert Sabolič, ki se še vedno ukvarja s poškodbo prsta.

"Ekipni duh ni skrhan." | Foto: Vid Ponikvar "Ekipni duh ni skrhan." Foto: Vid Ponikvar

Čemu Gorenjec pripisuje klavrn razplet prvenstva? "Ne vem. Proti Belorusom smo spet doživeli nek padec v igri, tokrat na sredini tekme, a trudili smo se. Poskušali smo narediti vse, ni se nam poklopilo. Nismo prikazali prave igre, kot jo znamo." Pričakoval je boljšo igro celotne ekipe in obstanek, saj je prepričan, da so bili zmožni tudi prihodnje leto drsati med 16 najboljšimi reprezentancami.

"Poskušali smo dokazati, da to ni naša realnost, da smo zmožni več, a nam je spodletelo," pravi 28-letnik, ki razloga, zakaj niso prikazali svoje prave igre, ne pozna.

Ekipni duh ni skrhan

Kaj se je spremenilo od Minska? Se je skrhal ekipni duh, vrlina slovenske izbrane vrste, ki ji je v preteklosti dala krila? "Ne, to ne," Sabolič ni želel pretirano govoriti o vzdušju v moštvu. "Po nekaterih porazih smo imeli pogovore, se poskušali nekako zbrati, a nam ni uspelo. Igra pač ni bila prava, kot jo lahko prikažemo. Ne vem pa, kaj je bil razlog za to. Igra v obrambni tretjini je bila res slaba, moralo bi biti precej bolje."

"Ekipni duh ni skrhan." | Foto: Vid Ponikvar "Ekipni duh ni skrhan." Foto: Vid Ponikvar

Za slovo s spremembo v golu

Slovenija bo ponedeljkovo večerno tekmo s Francijo začela z Matijo Pintaričem v golu, njegova menjava bo Luka Gračnar. Do spremembe bo prišlo še v branilski vrsti, Klemen Pretnar bo tekmo spremljal s tribune, Andrej Tavželj pa bo spet na ledu.

"Težko se bo motivirati, a smo profesionalci. Našli bomo način in poskušali zmagati. Ne bomo se kar predali, tudi če nimamo več možnosti. Poskušali bomo narediti vse, da bi poslušali Zdravljico. Francozi igrajo doma, težko bo, a morda nam bo šlo bolje, ker bomo sproščeni," pred koncem prvenstva pravi slovenski napadalec.

Ne spreglejte