Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 9. 2018,
19.02

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

Robert Kristan HDD Jesenice Alpska liga

Sobota, 22. 9. 2018, 19.02

5 let, 7 mesecev

Jeseničani so počastili bogato kariero Roberta Kristana

Čustven večer ob priljubljeni skladbi Lixa: za noben trenutek na ledu mi ni žal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Robert Kristan | Na Jesenicah so počastili bogato kariero vratarja Roberta Kristana. | Foto Urban Meglič/Sportida

Na Jesenicah so počastili bogato kariero vratarja Roberta Kristana.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Pred obračunom Alpske lige med HDD Sij Acroni Jesenice in Asiagom so se v Podmežakli zahvalili dolgoletnemu vratarju železarjev in reprezentance Robertu Kristanu, ki se je po zadnji sezoni, v kateri je nosil dres večnega tekmeca Gorenjcev Olimpije, odločil končati kariero.

HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija stresla jezo na novinca, Jeseničani pogledujejo proti zdravstvenemu kartonu Rodmana
Robert Kristan
Sportal Robert Kristan končal kariero: Če nisi stoodstotno pri stvari, nima smisla

"Če nisi stoodstotno pri stvari, nima smisla," je 21. maja slovo od hokejskega igralskega profesionalizma napovedal Robert Kristan. Bogato klubsko in reprezentančno kariero je končal pri 35 letih in se odločil "obrniti k stvarem, ki so zame pomembnejše kot hokej, družini".

Za prispevek slovenskemu in jeseniškemu hokeju so se mu v soboto zahvalili na domačih Jesenicah, kjer so mnogi upali, da bo zadrsal na jesen svoje kariere, a ga je pot peljala v Ljubljano, kjer je kariero sklenil v dresu večnega tekmeca Olimpije.

Aplavz bogati karieri. | Foto: Urban Meglič/Sportida Aplavz bogati karieri. Foto: Urban Meglič/Sportida

Ob odlomkih največjih uspehov s težavo zadrževal solze

Še preden je vrgel prvi plošček, je ob ledu spremljal odlomke svojih hokejskih uspehov in s težavo zadržal solze. | Foto: Še preden je vrgel prvi plošček, je ob ledu spremljal odlomke svojih hokejskih uspehov in s težavo zadržal solze.

Pred tekmo Alpske lige HDD Sij Acroni Jesenice z aktualnim prvakom tekmovanja Asiagom so se pri gorenjskem kolektivu poklonili živi vratarski legendi, ki je tudi železarjem (nikoli sicer ni igral v dresu jeseniškega kluba pod tem imenom) s svojim skrivanjem ključev prinesla nemalo uspehov.

Še preden je Lix vrgel prvi plošček, so v dvorani ugasnile luči, na velikem zaslonu pa so se zavrteli odlomki njegovih največjih hokejskih uspehov.

Tudi tisti z olimpijskih iger, ko je v boju za četrtfinale proti Avstrijcem zaklenil vrata in Slovencem izdatno pomagal do preboja med osem najboljših v Sočiju. Po tisti tekmi ni mogel skriti čustev. Tudi tokrat jih ni. Ob ogledu zlepljenk uspehov svoje kariere je s težavo zadrževal solze.

Fotogalerija iz Podmežakle (Sportida)

Fotogalerija
1 / 22

Ničesar ne obžaluje, znanje želi prenašati na mlajše

Predsednik HDD Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar mu je ob zvokih njegove priljubljene skladbe Novih fosilov "Kako je dobro vidjeti te opet", s katero so ga častili tudi pri Medveščaku, v spomin podelil spominsko sliko z nekaj njegovih tekem, gledalci pa so mu zaploskali.

Takole je vrgel prvi plošček na obračunu med Jesenicami in Asiagom. | Foto: Urban Meglič/Sportida Takole je vrgel prvi plošček na obračunu med Jesenicami in Asiagom. Foto: Urban Meglič/Sportida

"Izpostavil bi kar celotno kariero. Ni mi žal za noben trenutek, ki sem ga preživel na ledu. Zagotovo je v spominu ostal prvi naslov državnega prvaka z Jesenicami, ki sem ga osvojil, pa potem seveda olimpijske igre. To je bil vrhunec moje kariere, ki je bila več kot uspešna," je Lix, ki se je z družino ustalil v Ljubljani, po metu prvega ploščka dejal v izjavi za Hokejtv.si.

Kot je še dodal, želi ostati v kolesju najhitrejše ekipne igre na svetu, a za zdaj še ne ve, kaj bo prinesla prihodnost.

"Vsekakor. Moj namen je ostati v hokeju in pomagati mladim nadobudnežem. Svoje znanje želim prenesti na mlajše otroke. Za zdaj je to še želja, kako se bodo stvari odvijale, pa bomo še videli," je pristavil Gorenjec, ki se je z železarji veselil treh naslovov slovenskega državnega prvaka.

Kristan je s preostalimi gledalci v dvorani videl zmago Jesenic nad Asiagom v podaljšku.

Preberite še:

HK SŽ Olimpija
Sportal Jeseničan, ki ga je prepričala Olimpija, še ni zaprl vrat Nemčiji
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Jeseničani so se vrnili, a pike na i jim pri selektorju ni uspelo postaviti

 

 

Ne spreglejte