Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 8. 2016,
11.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

risi svetovno prvenstvo Nik Zupančič slovenska hokejska reprezentanca hokej SP v hokeju 2017

Sreda, 10. 8. 2016, 11.12

6 let, 6 mesecev

Urnik slovenskih tekem na SP v Parizu

Slovenci bodo SP odprli proti Švicarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
slovenska hokejska reprezentanca | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenski hokejisti bodo maja spet zaigrali med elito, v kateri jih na SP v Parizu najprej čaka obračun s Švicarji. Za razliko od zadnjega prvenstva v najkakovostnejši skupini, ko so kar dvakrat odigrali po dve tekmi v manj kot 24 urah, je tokrat razpored ugodnejši.

Slovenska reprezentanca si je s prvim mestom na aprilskem svetovnem prvenstvu divizije I zagotovila vrnitev med elito in novo druženje s 16 najboljšimi reprezentancami sveta.

Svetovno prvenstvo bo potekalo med 5. in 21. majem v Nemčiji (Köln), ki bo ob skupinskem delu in dveh četrtfinalih gostila tudi oba polfinalna dvoboja in finale, in Franciji (Pariz). Varovanci Nika Zupančiča bodo igrali v mestu ljubezni, znan pa je že urnik njihovih tekmovalnih aktivnosti.

Slovenci, Kanadčani in Finci brez dveh tekem z začetkom v manj kot 24 urah Nika Zupančiča pred svetovnim prvenstvom čaka še ena pomembna akcija, na katero se bodo začeli pripravljati že čez dober teden dni. Med 1. in 4. septembrom pa bodo v Minsku lovili olimpijsko vozovnico. | Foto: Vid Ponikvar Nika Zupančiča pred svetovnim prvenstvom čaka še ena pomembna akcija, na katero se bodo začeli pripravljati že čez dober teden dni. Med 1. in 4. septembrom pa bodo v Minsku lovili olimpijsko vozovnico. Foto: Vid Ponikvar

V preteklosti je zaradi neugodnega razporeda Slovence  marsikdaj bolela glava – spomnimo, da so na zadnjem SP v Ostravi kar dvakrat odigrali po dve tekmi v manj kot 24 urah –, za prihodnje prvenstvo je razporeditev obračunov za rise bolj prijazna.

Med prav nobeno njihovo tekmo skupinskega dela ne bo manj kot 24 ur razlike. Slovenija je ob Kanadčanih in Fincih edina predstavnica naše skupine, ki se je izognila začetku dveh tekem v manj kot enem dnevu.

Prvi obračun bodo naši hokejisti odigrali v soboto, 6. maja, proti Švicarjem, naslednji dan jih čakajo svetovni prvaki Kanadčani, sledil bo dan odmora, nato pa obračuna z Norvežani in podprvaki Finci, pa nov dan odmora, tekmi s Čehi in Belorusi, še zadnji dan odmora v skupinskem delu in za konec tega dela še tekma z gostitelji.

Čez slaba dva tedna začetek priprav na misijo Minsk

Še pred tem vrhuncem sezone slovensko izbrano vrsto čaka pomembna reprezentančna akcija. Med 1. in 4. septembrom se bo v Minsku bojevala za eno olimpijsko vstopnico za Pjongčang. Na nasprotnike iz Belorusije, Danske in Poljske se bodo risi začeli pripravljati 22. avgusta.

Razpored tekem slovenske reprezentance (SP, elite, Pariz):

sobota, 6. maj:
12.15 Švica – Slovenija

nedelja, 7. maj:
12.15 Slovenija – Kanada

torek, 9. maj:
16.15 Slovenija – Norveška

sreda, 10. maj:
20.15 Finska – Slovenija

petek, 12. maj:
16.15 Češka – Slovenija

sobota, 13. maj:
16.15 Belorusija – Slovenija

ponedeljek, 15. maj:
20.15 Francija – Slovenija

*celoten urnik tekem SP

Ne spreglejte