Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 4. 2017,
22.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca SP v hokeju 2017

Torek, 18. 4. 2017, 22.02

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Slovenija : Madžarska 5:2

Risi na povratnem srečanju prepričljivo boljši od Madžarov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Slovenija Madžarska pripravljalna tekma hokej Anže Kuralt | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska hokejska reprezentanca je v sklopu priprav na svetovno prvenstvo še drugič prekrižala palice z izbrano vrsto Madžarske. Če smo prejšnji teden v Celju na prvi zadetek morali čakati več kot 40 minut in sta se ekipi na koncu razšli z nogometnim rezultatom, pa drevi zadetkov že od prvih minut srečanja ni manjkalo. Strelsko razpoloženi risi so pokazali svojo premoč in na koncu zmagali s 5:2.

Podobno kot pred enim tednom sta obe ekipi začeli na polno že od začetnega sodnikovega piska. Prvo pravo priložnost za zadetek so imeli madžarski hokejisti, ki so poskušali izkoristiti nepazljivost slovenske obrambe, vendar pa je bil Gašper Krošelj v pravem trenutku na pravem mestu.

Že v naslednjih sekundah igre so do paka prišli naši hokejisti. Anže Kuralt je z njim po sredini ušel madžarski obrambi, prišel neovirano do madžarskega čuvaja mreže, ga ukanil ter popeljal Slovenijo v prvo vodstvo na tekmi. V nadaljevanju je bilo precej hitrih akcij. Tako eni kot drugi so poskušali presenetiti, rezultat pa se ni spremenil. Tudi na polovici tretjine, ko je moral dvominutno kazen odsedeti Kuralt, je slovenska obramba zdržala, z njo pa tudi rezultat vse do odhoda obeh ekip na prvi odmor.


Drugi del srečanja so bolj energično začeli domačini. Uspešni so bili že v 22. minuti, ko je madžarski napad izkoristil gnečo pred slovenskim golom in pak poslal za hrbet Krošlja.

V eni minuti dva gola, ki sta Slovenijo odlepila

Luka Gračnar je dobil priložnost na tekmi, pred njim pa je branil Gašper Krošelj. | Foto: Vid Ponikvar Luka Gračnar je dobil priložnost na tekmi, pred njim pa je branil Gašper Krošelj. Foto: Vid Ponikvar Izenačujoči zadetek je madžarskim hokejistom dal krila, ki pa jih je že dve minuti pozneje spodrezal Miha Verlič, ki je zadel za novo slovensko vodstvo. Hitre akcije na obeh straneh, ki so sledile, niso prinesle spremembe rezultata.

Na polovici tekme sta se oba trenerja odločila za menjavo v golu, pri Sloveniji je Krošlja zamenjal Luka Gračnar. Rezultatski zaostanek pred domačim občinstvom je na madžarske hokejiste očitno ustvaril določen pritisk, saj so ob eni izmed ponovnih uspešnih slovenskih obramb nekaterim izmed njih popustili živci. Videli smo veliko prerivanja in nekaj obračunavanja s pestmi, ki so se končala z izključitvijo na madžarski strani.

Slovenski napad je ponujeno priložnost izkoristil in v 33. minuti z golom Aleša Kranjca povišal prednost na 3:1. Madžarski hokejisti se še niso dobro zbrali, ko je minuto kasneje Kuralt zadel še v drugo in Slovenijo popeljal v vodstvo s 4:1.

Piko na i je postavil Tičar, na koncu zbranost malce upadla

Rok Tičar je dosegel peti zadetek za Slovenijo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Rok Tičar je dosegel peti zadetek za Slovenijo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V nadaljevnju si je Žiga Pance prislužil 2+10 minut kazni, ki pa jo je slovenska izbrana vrsta brez posebnosti obranila. V zaključku drugih dvajsetih minut je priložnost za hat-trick imel Kuralt, ki je ušel madžarskim branilcem in sam pridrsal pred nasprotnikov gol, a mu je na koncu zmanjkalo nekaj natančnosti za uspešen zaključek.

Zadnji del so madžarski hokejisti poskušali stopnjevati pritisk na slovenski gol. Nekajkraj je moral posredovati Gračnar, da je obranil slovensko mrežo. V 45. minuti so madžarski hokejisti v položaju treh napadalcev proti dvema slovenskima branilcema vendarle bili uspešnejši in znižali zaostanek na 4:2.

Madžarski napad ni popuščal. V 49. minuti je bilo ponovno vroče pred slovenskim golom. Gračnar je obranil kar tri zaporedne strele, preden je slovenski obrambi uspelo "počistiti" pak. V kolikor so madžarski hokejisti po drugem zadetku še gojili upanje na vrnitev v tekmo, so jim ga v 55. minuti nekoliko zatrli Žiga Pance in Blaž Gregorc, ki sta pak spravila do Roka Tičarja, ta pa je še petič zatresel madžarsko mrežo.

Ob koncu bi slovenska izbrana vrsta skoraj ogrozila suvereno zmago, saj so se zadnji dve minuti morali braniti le s tremi hokejisti na ledu. Slovenska obramba je ob koncu vendarle klonila, ob izteku igralnega časa pa je bilo 5:3 za Slovenijo.

Madžarska : Slovenija 2:5 (1:0, 3:1, 1:2)

Dvorana Tüskecsarnok, gledalcev 1900, sodniki: Gebei, Mayer (glavna), Muzsik, Vaczi (vsi madžarska).
Strelci: 0:1 Kuralt (2.), 1:1 Gallo (Koger, Erdely, 22.), 1:2 Verlič (Urbas, 24.), 1:3 Kranjc (33.), 1:4 Kuralt (34.), 2:4 Gallo (Bodo, Koger, 46.), 2:5 Tičar (Gregorc, Pance, 55.), 3:5 Erdely (Magosi, 60.).
Kazenske minute: Madžarska 6, Slovenija 14 + 10.
Ne spreglejte