Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
9.30

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 9.30

8 let, 1 mesec

"Rise" čaka močan turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejsko reprezentanco Slovenije čaka od četrtka do sobote prvi pripravljalni turnir pod vodstvom novega selektorja Matsa Waltina.

Slovenijo od četrtka do sobote čaka v Odenseju turnir Eurochallenge, kjer bosta poleg domače Danske nastopili še Francija in Norveška, "rise" pa čaka že v četrtek prva tekma prav proti domačinom. Vse štiri reprezentance so udeleženke svetovnega prvenstva, ki bo potekal prihodnje leto v Kanadi.

Waltin zadovoljen s prikazanim na treningu

Prvič bo na klopi slovenske izbrane vrste sedel Šved Mats Waltin, ki je nasledil Teda Satorja, saj se je slednji poslovil od vodenja, pred dnevi pa je postal trener Madžarske Albe. Novi strateg se zaveda moči nasprotnikov na turnirju: "Naši nasprotniki na turnirju so zelo močni, tako nas čakajo zelo težke tekme. Komaj čakam da vidim, kako se lahko s to ekipo zoperstavimo nasprotnikom na Danskem."

Nekdanji švedski reprezentant, ki je med drugim nastopil tudi na dveh olimpijskih igrah, se je v sredo na jutranjem treningu seznanil z igralci in bil vidno zadovoljem:" Zadovoljen sem s prikazanim na treningu, še posebej z drsalnimi sposobnostmi igralcev, saj so slednje zelo pomembne na meddržavnih tekmah. Veselim se turnirja na Danskem, ki bo potekal v prihodnjih dneh. Imamo veliko mladih igralcev, ki imajo možnost, da se izkažejo."

Mladi imajo priložnost, da se izkažejo

Že na prvotni seznam 54-letni strokovnjak ni uvrstil nekaterih najboljših igralcev, pred samim zborom, ki bi se moral zgoditi v torek, pa je prejel še kar nekaj dodatnih odpovedi, glede katerih je dejal: "Glede odpovedi nekaterih igralcev, sem seznanjen z razmerami. Iz tega moramo vsi potegniti najboljše kar se da. Prav te odpovedi so odlična priložnost za nekatere igralce, da pokažejo česa so sposobni."

Waltin je podal tudi plane po turnirju, ki se tičejo spremljanja potencialnih kandidatov za nastop v Kanadi: "Po turnirju se vračam na Švedsko, nato pa v januarju znova v Slovenijo, kjer si bom ogledal kolikor tekem se le da. Želim pridobiti čim več informacij o kandidatih, ki se bodo borili za mesto v izbrani vrsti za svetovno prvenstvo v Kanadi."

Navaditi se na način dela novega selektorja

Na prvotnem seznamu švedskega selektorja je bil tudi Egon Murič, ki v zadnjih tekmah blesti v dresu Zavarovalnice Maribor Olimpije.

Igralec, ki je začel svojo igralsko kariero pri Bledu, je podal pričakovanje pred turnirjem: "Želimo odigrati najbolje kar se da, pustiti dober vtis in se vrniti brez poškodb. Rezultatsko tekme niso tako pomembne, saj je veliko pomembneje, da se ekipa spozna z novim trenerjem. Moramo se navaditi na njegov način dela, prav tako pa se mora slednji navaditi na nas. Vse tri tekme so tako zelo dobrodošle."

Za Muriča bo to že tretji trener v sezoni, če upoštevamo tudi klubska trenerja. Vsi trije pa prihajajo iz različnih hokejskih okolij, zato je borbeni krilni napadalec pojasnil, ali je vsak od njih zahteval drugačen sistem igre in kako se slednji razlikujejo med seboj: "Majhne razlike so, vendar je hokej postal zelo globalen šport, tako med sistemi ni več ogromne razlike. Vsi smo sedaj že navajeni različnih sistemov, tako da ni važno ali gre za klubske ali reprezentančne tekme."

Slovenija bo v četrtek, ko se tudi odpravlja na pot, odigrala svojo prvo tekmo proti Danski, dan zatem jo čaka Francija in v soboto še Norveška.

Ne spreglejte