Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 2. 2014,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Rebolj Ivo Jan

Torek, 4. 2. 2014, 11.34

8 let

Rebolj o 143 kilometrih na uro: Pomagajo otroci in večerni odmerek čokolešnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob slovenski olimpijski reprezentanci, ki je že odpotovala v Soči, so dan slovenskega hokeja zaznamovali tudi nekdanji reprezentanti, ki so dokazali, da jim ledene vragolije še vedno niso tuje.

Tako so za lepe spomine na nekoč kultne ljubljansko-jeseniške derbije, ki so z vse bolj klavrnim klubskim položajem slovenskega hokeja zvodeneli, poskrbeli hokejisti z največ naslovi državnih prvakov v samostojni Sloveniji. Rdeča in zelena sta se združili v eno in skupni imenovalec nekdanjih velikih klubskih nasprotnikov je bila simbioza, s katero so na sproščeni tekmi mlajšim kolegom pokazali, da lahko hokejske veščine ostanejo tudi po koncu kariere.

Po revijalni tekmi, ki so jo "veterani" proti selekciji igralcev lig INL in EBEL dobili z 9:2, je ledeno ploskev s širokim nasmeškom zapuščal Ivo Jan. Trener Olimpije, ki je zaigral proti nekaterim svojim varovancem (Gregorju Koblarju, Kenu Ograjenšku, Boštjanu Grozniku), je v sproščeni hokejski zabavi, med katero je štirikrat zatresel mrežo, več kot očitno užival: "Res je bilo 'luštno'. Super druženje s fanti. Z nekaterimi sem včasih skupaj igral in sem vesel, da sem jih videl po dolgem času, nekaterim pa sem trener, tako da je bilo kar pestro. Mlajši fantje so igrali z velikim zadržkom, če bi igrali na vso moč, mi ne bi prišli iz svoje obrambne tretjine (smeh). A rezultat ni imel nobene vloge. Ključno je bilo, da smo se dobili, da smo se 'podružili' in dali lepo popotnico reprezentantom. Vesel sem, da se je zbralo toliko ljudi. Upam, da so uživali."

Rebolj stavi na čokolešnik

Še en "upokojeni" oklepnik je dokazal, da je v mnogo elementih še vedno kos mlajšim. Miha Rebolj je z najvišjo hitrostjo, s kar 143 kilometri na uro, ustrelil plošček v mrežo. "To morda pride s tem, ko imaš enkrat doma otroke, pa zvečer malo čokolešnika poješ (smeh)," se je pošalil jeseniški branilec, ki se je lani z veterani vključil v državno prvenstvo in pomagal ohranjati članski hokej na Jesenicah, letos pa formo z veterani vzdržuje enkrat tedensko.

"Res smo bili večkrat vso sezono klubski nasprotniki, a dejansko je to generacija fantov, ki je vrsto let igrala v reprezentanci pod istim dresom za isto državo. Tako da smo bili veseli, da smo se spet srečali, da smo lahko skupaj zaigrali in uživali," je občutke po tekmi strnil dolgoletni "železar", ki se je v pisani rdeče-zeleni mešanici dobro znašel in ki verjame, da ljudje potrebujejo podobne prireditve: "Videli smo, da je bila dvorana lepo polna. Ljudje vsekakor pogrešajo takšne revijalne tekme, na katerih se pokažejo velika imena slovenskega hokeja. Vidi se, da je hokej popularen šport in da ga Slovenci potrebujejo in zelo pogrešajo."

Fantje si zaslužijo vse pohvale in spoštovanje

Čeprav 36-letniku in nekdanji reprezentančni druščini ni uspel takšen podvig kot aktualni izbrani vrsti, se Rebolj rade volje spomina mejnika iz leta 2001: "Olimpijske igre so nekaj neverjetnega. Vsa čast vsem fantom, ki so sodelovali na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju na Danskem. Neverjetna zgodba. Danes si vsi zaslužijo velike pohvale in spoštovanje. Nam res ni uspelo, a nam ostaja nekaj drugega. Prva uvrstitev v skupino A, ki smo jo priborili tukaj v Tivoliju pred več kot desetimi leti (smeh). Morda so bila takrat v igri podobna čustva, kot so danes pri teh fantih."

Ne spreglejte