Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 8. 2010,
21.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 20. 8. 2010, 21.55

8 let

Prvi večni derbi odločila loterija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek je bil na vroč poletni dan v hladni blejski dvorani odigran prvi večni derbi sezone. Hokej je bil za to obdobje na visokem nivoju, zmage pa so se veselili igralci Tilie Olimpije.

Prvi večni derbi v sezoni 2010/11 je dodobra napolni dvorano na Bledu, ta pa je nudila tudi prijetno ohladitev na sorazmerno vroč poletni dan. Pri Acroniju Jesenicah, ki so na minuli Poletni ligi razbili ''zmaje'' s 7:1 je tokrat med vratnicami dobil priložnost Mitch O'Keefe, drugih sprememb pa v postavi slednjih ni bilo. Na drugi strani niso zaigrali Kari Haakana, Kevin Kantee, Andrej Hebar in Aleš Mušič, ki pa je izgubljen za dalj časa.

Medel jeseniški ''power-play'' Tekma se je začela razgibano, že v drugi minuti se je sam pred vratarjem znašel Matt Higgins, a mu je plošček odskočil čez palico. Nato sta izmenično poizkusila Marjan Manfreda na eni in David Sefič na drugi strani. ''Železarji'' so imeli v prvi polovici prve tretjine dvakrat igralca več na ledu, kljub temu pa so se ob drugi situaciji zadetka veselili hokejisti Olimpije, ki so tokrat nastopili kot gostje. NA sredini igrišča je namreč prekinil akcijo, nato pa ušel po levi strani in v drugem poizkusu ugnal O'Keefa.

Do konca tretjine so imeli domači še en ''power-play'', a so znova odigrali medlo. Nato so malo preskočile tudi iskrice, ostalo je pa le pri besednem obračunu. Nekaj minut pred piskom sirene, je Todd Elik ukradel plošček v napadalni tretjini, nato pa le za las streljal mimo vrat.

Erman si je prislužil pot pod prho Že po pol minute druge tretjine so si Jeseničani pripravili situacijo dva igralca proti enemu, kjer pa se je Aleš Sila izkazal pri strelu Elika, dobro minuto zatem pa še pri samostojnem prodoru Roberta Saboliča. Kot slednji se je v podobnem položaju znašel Tomi Mustonen, ki je bil ustavljen s prekrškom in Olimpija je imela prvi ''power-play'' na tekmi. Tega je izkoristila že po 18 sekundah, ko je s strelom na prvo vratnico v polno zadel Goličič. Sledil je močan pritisk domačih, ljubljanska enka pa je zaustavila vse strele na svoja vrata.

V 30. minuti je sledil prekršek mladega Matevža Ermana, ki si je prislužil pet minut kazni in pot v slačilnico. Če prve tri minute gostje niso sestavili resne priložnosti, pa so imeli nato minuto in 32 sekund dva igralca več. Imeli so dve lepi priložnosti, kjer pa je na koncu bil najbolj spreten O'Keefe. Dve minuti pred koncem tretjine je imel Žiga Pance ob igralcu manj samostojen prodor, a bil od zadaj zaustavljen in izsilil izključitev.

Jeseničani izsilili kazenske strele Že na samem začetku zadnje tretjine je bil ljubljanski vratar na hudi preizkušnji, a je ohranil mrežo nedotaknjeno. V četrti minuti nadaljevanja bi lahko Goličič ob samostojen prodoru vpisal še tretji zadetek, vendar je streljal mimo vrat. Malo pred tem je Gašpr Sušanj naletel v glavo Ropretu n si prislužil dve plus deset minut kazni, igralci pa so si imeli znova veliko za povedati.

V nadaljevanju je glavni sodnik metal igralce kot za stavo na klop za kaznovane. Tako so imeli ''železarji'' v 48. minuti situacijo 4:3 in le uspeli razdevičiti mrežo nasprotnika. Elik je podal pred vrata, tam pa je v polno zadel Marc Cavosie. Tekma se je nato povsem razživela, v 51. minuti pa sta Tomi Hafner in Rok Tičar izpeljala silovit protinapad, ki ga slednji kronal z zadetkom. Igralci obeh ekip so bili vedno bolj nervozni, posledično je še naprej prihajalo do izključitev. Do priložnosti je prihajalo tako ob igralcu več, kjer sta vratarja opravila svoje delo odlično in redni del se je končal brez zmagovalca.

Pri kazenskih strelih so bili spretnejši ''zmaji'', kjer sta v polno zadela Petr Šachl in Tomi Mustonen, na drugi strani pa Todd Elik in Marc Cavosie nista bila uspešna.

Ne spreglejte