Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 7. 2017,
18.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

liga KHL Torpedo Nižni Novgorod Žiga Jeglič Jan Muršak Avtomobilist Jekaterinburg Rok Tičar Junost Minsk Klemen Pretnar priprave

Sobota, 29. 7. 2017, 18.23

6 let, 6 mesecev

Pripravljalne tekme hokejskih legionarjev

Izjemna vrnitev Saboličevih proti novopečenim članom elite

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Robert Sabolič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Medtem ko številni uživajo v vrhuncu poletja, se je to za hokejiste že končalo. Lep del legionarjev se je že vrnil v klube, nekateri so že odigrali prve pripravljalne tekme.

Sobota, 29. julij

Slovenski napadalec Robert Sabolič, član Admirala iz Vladivostoka, je odigral prvo pripravljalno srečanje. Nasprotnik ruskega kolektiva je bila reprezentanca Južne Koreje, ki je pred meseci pozitivno presenetila in se premierno uvrstila na svetovno prvenstvo elitne divizije. Azijci so obračun začeli odlično, v 25. minuti so povedli že s 3:0, nato pa je Vladivostok začel velik preobrat, ki se je končal z zmago Rusov s 5:3. Sabolič se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Rok Tičar je z Avtomobilistom še drugič v dveh dneh stopil na led. Tudi v soboto so se pomerili s članom elitne češke lige in še drugič izgubili. Slovenski napadalec in soigralci KHL-ovca niso bili učinkoviti, tako da je mreža Dinama iz Pardubic ostala nedotaknjena, medtem ko so Čehi njihovo zatresli dvakrat. Tičar in druščina se zdaj vračajo v Rusijo, kjer jih kmalu čaka turnir v Nižnem Novgorodu, kjer bodo palice prekrižali tudi s Torpedom Jana Muršaka in Žige Jegliča.

Klemen Pretnar se je z Junostjo iz Minska še tretjič v treh dneh zoperstavil moštvu lige KHL. Po zmagi nad Dinamom iz Minska in tesnem porazu v podaljšku proti Dinamu iz Moskve so tokrat z 1:4 premoč priznali Jugri iz Hanti Mansijska. Slovenski branilec pri zadetku ni sodeloval.

Petek, 28. julij

Rok Tičar je na prvi pripravljalni tekmi sezone svoje moštvo popeljal v vodstvo s 3:1, a na koncu izgubil v podaljšku s 3:4. | Foto: Rok Tičar je na prvi pripravljalni tekmi sezone svoje moštvo popeljal v vodstvo s 3:1, a na koncu izgubil v podaljšku s 3:4.

Priprave evropskih hokejskih klubov na novo sezono so v polnem teku. V petek je prvo pripravljalno srečanje na novo sezono lige KHL odigral Avtomobilist Jekaterinburg Roka Tičarja, ki je trenutno na Češkem. Rusi so pri češkem extraligašu Chomutov v 22. minuti po zadetku slovenskega napadalca povedli s 3:1, a gostiteljem je kljub zaostanku uspelo izsiliti podaljšek in v tem zmagati s 4:3.

Že v soboto Tičarja in soigralce čaka nov preizkus. Nasproti jim bo stal še en predstavnik češke elitne lige Pardubice.

Pretnarjevi spet grozili KHL-ovcu

Potem ko je beloruski podprvak Junost Minsk, za katerega igra reprezentant  Klemen Pretnar, v četrtek s 5:2 premagal KHL-ovca Dinamo Minsk, je bil v petek blizu nove zmage nad predstavnikom tega tekmovanja.

Slovenski branilec in igralci Junosti so se dobro zoperstavili Dinamu iz Moskve, ki ga pestijo finančne težave, tako da so ga nekateri igralci zapustili. V 27. minuti so povedli s 4:2, nato pa Rusom dopustili preobrat. Moskovčani so s 5:4 zmagali po podaljšku. Pretnar tokrat ob zadetkih ni sodeloval.

Junost bo tretjo tekmo v treh dneh na turnirju odigrala v soboto, ko se bo udarila še z enim članom lige KHL Yugra Hanti-Mansijsk.

Klemen Pretnar je s soigralci Junosti iz Minska po zmagi nad Dinamom iz Minska po podaljšku izgubil z Dinamom iz Moskve. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Klemen Pretnar je s soigralci Junosti iz Minska po zmagi nad Dinamom iz Minska po podaljšku izgubil z Dinamom iz Moskve. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Četrtek, 27. julij

Junost iz Minska, članica beloruske prve lige, katere dres tudi to sezono nosi Pretnar, se te dni druži s kopico moštev iz Kontinentalne hokejske lige.

Pretnar in soigralci so se v četrtek zoperstavili tekmecem iz Minska in KHL-ovce ugnali s 5:2. Slovenski branilec je k zmagi prispeval dve podaji (za 1:0 in 2:0).

Torpedo izgubil proti Spartaku

V četrtek je prvo pripravljalno tekmo odigral Torpedo Nižni Novgorod. Dres ruskega KHL-ovca po novem nosita slovenska reprezentanta Jan Muršak in Žiga Jeglič. Po prvotnih načrtih bi se moral Torpedo v Mariboru, kjer je bil na pripravah, pomeriti z nekdanjim Jegličevim moštvom Slovanom Bratislavo, a so na koncu palice v Avstriji prekrižali z nasprotnikom iz KHL Spartakom Moskvo.

Tesno zmago 2:1 so vknjižili Moskovčani, naša napadalca, tako kot preostali tujci, ob porazu nista igrala. Člani Torpeda so že odpotovali v Rusijo, kjer bodo v prihodnjih dneh gostili turnir, na katerem bo igral tudi Avtomobilist Jekaterinburg Roka Tičarja.

Ne spreglejte