Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 4. 2013,
11.43

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gregor Koblar hokej slovenska hokejska reprezentanca Salzburg

Nedelja, 14. 4. 2013, 11.43

5 let, 7 mesecev

Pri "risih" debitiral z zadetkom, pri "rdečih bikih" čakal na EBEL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek so z reprezentančnimi pripravami zaključili trije mladi napadalci, ki so sploh prvič nosili članski dres. Med njimi je bil tudi Gregor Koblar, ki je debitiral z zadetkom in prispeval podajo.

Slovenska članska reprezentanca počasi dobiva popolno podobo, v štajerski prestolnici je namreč iz dneva v dan več hokejistov, ki so februarja v Hamletovi deželi pripravili prvovrstno presenečenje. A del tokratni priprav na bližajoče se svetovno prvenstvo elitne divizije, ki ga bo Slovenija odigrala v Stockholmu, so bili tudi mladi fantje. Ti so dobili priložnost okusiti moč in hitrost starejših kolegov, mnogi so sploh prvič oblekli članski dres, v katerem so odigrali prve članske minute. Eden izmed trojice napadalcev, ki se jim je v petek za sodelovanje zahvalil Matjaž Kopitar, je tudi Gregor Koblar.

Na začetku trema, nato se sprostiš

Dvajsetletni napadalec se je po začetnih sezonah na Jesenicah, kjer je igral za HD Jesenice Mladi, preselil k naši severnim sosedom, natančneje v Mozartovo mesto, kjer je zadnje tri sezone nastopal v mlajših selekcijah bogatega Salzburga. Koblar je ob klubski sceni dobro spoznal tudi že reprezentančno, nastopal je za ''rise'' do 18 let, konec lanskega leta pa je bil kapetan reprezentance do 20 let na svetovnem prvenstvu v francoskem Amiensu. Da se dobro znajde tudi med člani, je dokazal že na prvi tekmi slovenske izbrane vrste proti Italiji, ko je v krstnem članskem nastopu v četrti minuti premagal gostujočega vratarja Adama Dennisa. Zadetku s prve tekme je v statistiko dodal še podajo proti Kazahstanu. ''Vsekakor je vedno lepo zadeti,'' se je spomnil prve tekme proti zahodnim sosedom Koblar, ki ni skrival navdušenja nad odločitvijo, da je Matjaž Kopitar v reprezentančne priprave vključil tudi mlade: ''Zelo sem se razveselil povabila. Res je bilo lepo, da je trener poklical tudi nas mlajše igralce. Na začetku je bilo prisotne nekaj treme, a nato sem se sprostil in poskušal zaigrati, kot najbolje znam."

Kljub temu, da so bili treningi naporni, fantom, ki predstavljajo prihodnost slovenskega hokeja, sodelovanje z izkušenejšimi hokejisti pomeni ogromno: ''Priznam, da je bilo kar naporno. Opravili smo nekaj težkih treningov in odigrali nekaj dobrih tekem. A vse to odtehtajo treningi s starejšimi. Lepo je namreč trenirati s temi igralci, ki igrajo v zelo dobrih ligah v članskih kategorijah, saj se od njih lahko veliko naučiš. In tudi drugače smo se s starejšimi kar lepo razumeli, tako da je vse potekalo dobro.'' In kje je 20-letnik opazil največjo razliko? ''Največja razlika je prav gotovo v hitrosti in pa moči, saj izkušenejši fantje igrajo veliko hitreje in močneje od nas mlajših.''

Želel je EBEL, a pri "rdečih bikih" ni dobil priložnosti

Koblar se po treh sezonah nastopanja za ''rdeče bike'' poslavlja od Salzburga, kjer je vztrajno čakal, da bi se prebil med člane in zaigral v razširjenem avstrijskem prvenstvu, a prave priložnosti, ki jo je odlično izkoristil Luka Gračnar, ni dobil. ''Izkušnja v Salzburgu je bila sicer dobra, a tam ne bom ostal. Čakal sem na kakšno priložnost v članski konkurenci v EBEL, kjer želim igrati, ki pa je žal nisem dobil.'' Kje bo 184 centimetrov visoki napadalec, ki ima za seboj točkovno najuspešnejšo avstrijsko sezono (31 tekem, 31 točk), nadaljeval kariero, še ne ve: ''Trenutno še nimam kluba in tudi ne vem, kakšna bo moja klubska prihodnost, tako da ne morem nič reči.'' Ob Koblarju se je Matjaž Kopitar za sodelovanje zahvalil še Petru Bizalju in Luki Kalanu.

Ne spreglejte