Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 5. 2018,
18.00

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

SP v hokeju 2018 Matjaž Rakovec Stožice

Sobota, 12. 5. 2018, 18.00

5 let, 11 mesecev

Po letu 2012 SP spet v Stožicah?

Pri HZS odločili: V boj za SP s Stožicami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Stožice SP

Slovenska hokejska zveza (HZS) bo na prihajajočem kongresu Mednarodne hokejske zveze na Danskem za gostiteljstvo SP drugega razreda leta 2019 kandidirala s Stožicami, prenove dvorane Tivoli namreč še ne bo.

Potem ko slovenski hokejski reprezentanci na svetovnem prvenstvu drugega razreda aprila na Madžarskem ni uspelo uresničiti cilja – vrnitev v elitno divizijo –, je sekretar HZS Dejan Kontrec napovedal, da bo Slovenija kandidirala za prireditev prihodnjega prvenstva drugega razreda. Kot najverjetnejšo možnost za prizorišče je izpostavil dvorano Tivoli, saj Jesenice na reprezentančne tekme naj ne bi privabljale dovolj gledalcev, Stožice pa niso primerne, saj se z vseh sedežev ne vidi celotnega igrišča.

Sredi tedna smo se pogovarjali s predsednikom HZS Matjažem Rakovcem, ki je dejal, da je Tivoli še vedno prva izbira, a dodal, da upajo na prenovo načete ljubljanske dvorane. V zvezi s tem je napovedal pogovore z Mestno občino Ljubljano. Če prenove ne bi bilo, "bi poskušali s Stožicami in videli, kako lahko tam stvari zapeljemo".

Stožice so hokejsko SP drugega razreda gostile leta 2012,ko je bilo to zadnjič v Sloveniji. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Stožice so hokejsko SP drugega razreda gostile leta 2012,ko je bilo to zadnjič v Sloveniji. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na sestankih konec tedna je postalo jasno, da prenove Tivolija do prihodnjega aprila ne bo, čeprav je Rakovec videl realne možnosti za to. Pri HZS so nam potrdili, da bodo tako na kongresu IIHF, ki se bo začel v četrtek na prizorišču svetovnega prvenstva elite na Danskem, za gostiteljstvo SP divizije I, skupine A (drugi razred), 2019 kandidirali s Stožicami. Te so SP gostile že leta 2012.

Najverjetnejši protikandidat je Astana v Kazahstanu. Kdo bo gostil SP, bo znano v petek.

Na SP drugega razreda 2019 bodo ob Sloveniji nastopali še Kazahstan, Madžarska, Litva, ki je pred tedni napredovala v drugi razred, ter dve reprezentanci, ki bosta nazadovali iz elite. Kot kaže, bosta to Belorusija in Južna Koreja. Ni kaj, precej težek zalogaj čaka rise.

Ne spreglejte