Prestop poletja: Nash k NY Rangers

Rick Nash, katerega klubi lovijo že od februarja, je le prestopil. Odslej bo nosil dres New York Rangers, v Columbus pa bodo odpotovali Brandon Dubinsky, Artem Anisimov in Tim Weixon.
Prestop poletja: Nash k NY Rangers

Poletje v najmočnejši hokejski ligi NHL je, ne glede na temperature, še kako vroče. Osrednja tema niso le prestopi, temveč tudi pogajanja o kolektivni pogodbi, ki bi lahko ogrozila začetek nove sezone. Vseeno bodo pogovori sedaj za nekaj dni potihnili, saj je prišlo do tako težko pričakovanega prestopa Ricka Nasha. V dosedanjem poteku trgovanja sta največ smetane pobrala Zach Parise in Ryan Suter, ki sta vsak za 13 let in 98 milijonov ameriških dolarjev odšla v Minnesoto, sedaj pa se bodo žarometi usmerili v 28-letnega krilnega igralca.

Slednji je bil leta 2002 izbran s strani Columbusa, vsi so pričakovali, da bo klub popeljal na sam vrh, a iz leta v leto je na koncu sledilo bridko razočaranje in slovo po rednem delu tekmovanja. Da tako ne gre več naprej, je ugotovil tudi Kanadčan, ki si je zaželel spremembe, predvsem pa moštvo, ki se bo borilo za sam vrh. Vodstvo je prižgalo zeleno luč za prestop, istočasno pa dejalo, da tudi samo želi nekaj iz tega izvleči. Nash ima namreč sklenjeno pogodbo do konca sezone 2017/18, na leto zasluži 7,800,000 ameriških dolarjev. To potencialnih kupcev ni odvrnilo od spogledovanja, vendar pa si mnogi niso mogli privoščiti večje menjave, saj sami niso želeli izgubiti zvezdnikov. Vendar je pri izbiri veliko besed imel tudi krilni napadalec, ki je sestavil seznam šestih krajev, kamor bi si želel prestopiti. In med njimi je bil tudi New York.

Nash bo tako spakiral kovčke in se preselil k Rangers, v obratno smer pa bodo odpotovali branilec Tim Erixon in napadalca Brandon Dubinsky ter Artem Anisimov. Hkrati bodo imeli pri Columbusu namesto Rangers pravico do izbora v prvem krogu nabora. Rangers so v minuli redni del končali na prvem mestu vzhodne konference, v končnici pa izpadli proti Devils. Vodstvo si je zaželelo predvsem okrepiti napad z igralcem, ki bo dosegal gole. In prepričani so, da so tega našli v Nashu.

Nash vs. Dubinsky

Rick Nash je v NHL odigral devet sezon, v rednem delu nastopil na 674 tekmah in znral 547 točk, kar pomeni, da je na tekmo prispeval 0.81 točke. V končnici se je s Columbusom uvrstil le enkrat in na štirih tekmah prišel do treh točk. Brandon Dubinsky ima za sabo šest sezon v NHL, na tekmo dosega v rednem delu malo več 0.54 točke na tekmo (393 obračunov in 213 točk), medtem ko je v končnici odigral 31 tekem in v statistike vpisal 17 točk. Artem Anisimov je še nekoliko skromnejši, v rednem delu NHL je doslej zbral 244 tekem in 108 točk (0.44 na tekmo), v končnici pa je za 11 točk potreboval 26 obračunov.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano