Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2012,
21.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 7. 2012, 21.26

8 let

Prestop poletja: Nash k NY Rangers

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rick Nash, katerega klubi lovijo že od februarja, je le prestopil. Odslej bo nosil dres New York Rangers, v Columbus pa bodo odpotovali Brandon Dubinsky, Artem Anisimov in Tim Weixon.

Poletje v najmočnejši hokejski ligi NHL je, ne glede na temperature, še kako vroče. Osrednja tema niso le prestopi, temveč tudi pogajanja o kolektivni pogodbi, ki bi lahko ogrozila začetek nove sezone. Vseeno bodo pogovori sedaj za nekaj dni potihnili, saj je prišlo do tako težko pričakovanega prestopa Ricka Nasha. V dosedanjem poteku trgovanja sta največ smetane pobrala Zach Parise in Ryan Suter, ki sta vsak za 13 let in 98 milijonov ameriških dolarjev odšla v Minnesoto, sedaj pa se bodo žarometi usmerili v 28-letnega krilnega igralca.

Slednji je bil leta 2002 izbran s strani Columbusa, vsi so pričakovali, da bo klub popeljal na sam vrh, a iz leta v leto je na koncu sledilo bridko razočaranje in slovo po rednem delu tekmovanja. Da tako ne gre več naprej, je ugotovil tudi Kanadčan, ki si je zaželel spremembe, predvsem pa moštvo, ki se bo borilo za sam vrh. Vodstvo je prižgalo zeleno luč za prestop, istočasno pa dejalo, da tudi samo želi nekaj iz tega izvleči. Nash ima namreč sklenjeno pogodbo do konca sezone 2017/18, na leto zasluži 7,800,000 ameriških dolarjev. To potencialnih kupcev ni odvrnilo od spogledovanja, vendar pa si mnogi niso mogli privoščiti večje menjave, saj sami niso želeli izgubiti zvezdnikov. Vendar je pri izbiri veliko besed imel tudi krilni napadalec, ki je sestavil seznam šestih krajev, kamor bi si želel prestopiti. In med njimi je bil tudi New York.

Nash bo tako spakiral kovčke in se preselil k Rangers, v obratno smer pa bodo odpotovali branilec Tim Erixon in napadalca Brandon Dubinsky ter Artem Anisimov. Hkrati bodo imeli pri Columbusu namesto Rangers pravico do izbora v prvem krogu nabora. Rangers so v minuli redni del končali na prvem mestu vzhodne konference, v končnici pa izpadli proti Devils. Vodstvo si je zaželelo predvsem okrepiti napad z igralcem, ki bo dosegal gole. In prepričani so, da so tega našli v Nashu.

Ne spreglejte