Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 10. 2015,
9.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija KAC Celovec Jure Sotlar Fabian Dahlem

Sobota, 10. 10. 2015, 9.38

7 let, 12 mesecev

"Preprosto nismo bili dovolj dobri, da bi premagali top ekipo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Olimpija je v petek na deveti tekmi sezone doživela sedmi poraz, z 1:4 je izgubila s Celovcem. "Preprosto nismo bili dovolj dobri, da bi premagali top ekipo," je po porazu dejal trener Fabian Dahlem.

Koroški zmaji, ki po dveh sezonah ne najbolj prepričljive igre v rednem delu letos delujejo veliko bolje – po devetih tekmah so drugi –, so v Tivoliju zasluženo slavili. Preden so se odpravili v slovensko prestolnico, je strateg Doug Mason razkril recept za zmago nad Olimpijo – ko mlado ekipo postaviš pod pritisk, dela napake –, ki so se ga njegovi varovanci držali. S pridom so izkoriščali napake gostiteljev in pokazali, kako je treba igrati z igralcem več.

V 14. minuti so po zadetkih Thomasa Hundertpfunda in Luka Walkerja vodili z 2:0, zeleni zmaji pa priključka niso našli. Stefan Chaput je sicer v 35. minuti z natančnim strelom z razdalje znižal na 1:2, a so gostje do konca tekme še dvakrat premagali Olivierja Roya.

Premalo drsanja …

"V prvi tretjini nismo bili pravi. Premalo smo drsali, premalo smo premikali noge. Preprosto nismo sledili. V drugi smo pokazali več energije v igri, igrali bolj disciplinirano, zadeli smo na power-playu, tako da smo se približali, a smo na žalost na začetku zadnje tretjine takoj prejeli še en zadetek. To nam je spodneslo krila, a tako pač je. Trudili smo se še naprej. Mislim, da nam je zmanjkalo tudi malo športne sreče. Nato smo prejeli še en zadetek. Mislim, da so zasluženo zmagali. Drugič moramo prikazati boljšo igro," se je čez potek srečanja sprehodil po mnenju gledalcev najboljši igralec obračuna Jure Sotlar.

Dvaindvajsetletni napadalec je še dodal, da te hitri power-play zadetki nasprotnikov – Celovec je enkrat zadel po zgolj desetih sekundah z igralcem več, drugič pa po osmih – potolčejo: "Mislim, da se to ne zgodi velikokrat, tokrat se je nam dvakrat. To te potolče, ampak to je hokej. Morali bi se bolj zbrati."

Več pritiska, strelov, drsanja

"Naše drsanje ni bilo najboljše. Lahko bi bilo in moralo bi biti boljše. Tokrat nismo našli iskrice, ki bi ustvarila trenutek, da bi obrnili tekmo. Da premagaš Celovec, se mora vse stoodstotno poklopiti. Preprosto nismo bili dovolj dobri, da bi premagali top ekipo," so bile besede nemškega stratega, ki je ob Desbiensu pogrešal tudi hitrega branilca Davida Planka (težave s hrbtom), več drsanja, pritiska, strelov: "V prvi tretjini so nas kaznovali za nekaj napak, ki smo jih naredili. Potem smo se težko vrnili v igro. A mislim, da smo v drugi tretjini našli način, zadeli, se približali. V zadnjem delu pa nam Celovec ni dal veliko možnosti. Igrali so pametno in potrpežljivo. Kaj mislim, da bi morali narediti bolje? Mislim, da bi morali izvajati več pritiska, hitreje in več drsati. Potrebujemo več strelov. Na tem moramo delati, na to se moramo osredotočiti."

Ne smejo razmišljati o porazu

V taboru zmajev bodo morali hitro pozabiti na poraz, saj jih v nedeljo v Tivoliju že čaka po dobrem uvodu vse skromnejša Sapa Fehervar, v torek pa bodo gostili šeDornbirn. "Dobro se bomo morali regenerirati. Fantje ne smejo razmišljati o tem, da smo izgubili. V nedeljo imamo dobre priložnosti, da se vrnemo. Gremo na zmago. Žal so vse ekipe, proti katerim igramo, na papirju boljše, ampak v preteklosti smo že našli pot do zmage, tako da jo lahko tudi v prihodnje," proti koncu tedna optimistično zre Dahlem.

Ne spreglejte