Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 4. 2014,
20.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL Dallas Stars Anaheim Ducks Minnesota Wild Colorado Avalanche Chicago Blackhawks Columbus Blue Jackets Pittsburgh Penguins

Ponedeljek, 21. 4. 2014, 20.42

7 let, 12 mesecev

Preobrat pingvinov z velikim P, prvaki končno zmagali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Pittsburgha so pri Columbusu zaostajali z 1:3, nato pa v pičlih dveh minutah dosegli tri gole in si priigrali zmago. Branilci naslova iz Chicaga prvič zmagali v letošnji končnici lige NHL.

Eden junakov Chicaga je bil vratar Corey Crawford, ki je obranil vseh 34 strelov ter dosegel svoj tretji "shutout" v končnicah. "Osredotočam se na vsak strel posebej. Nočem, da mi med tekmo po glavi roji kaj drugega," je dejal Crawford, ki so ga navijači nagradili z glasnimi vzkliki njegovega imena. Strelca za Chicago, ki je igral brez kaznovanega Brenta Seabrooka, sta bila Jonathan Toews in Marcus Kruger.

Pittsburgh Penguins so pri Columbusu zaostajali z 1:3, nato pa so Brandon Sutter, Lee Stempniak in Jussi Jokinen v 133 sekundah (med šesto in deveto minuto zadnje tretjine) preobrnili rezultat v korist gostov (4:3), to pa je bil tudi končni rezultat. Blue Jackets so izpustili iz rok zmago, pingvini pa poskrbeli za veličasten preobrat. "Pokazali smo karakter in veliko potrpežljivosti," je poudaril kapetan Pittsburgha Sidney Crosby. Columbus je še drugič v tej končnici zapravil vodstvo s 3:1. Podobno se mu je proti pingvinov godilo tudi na prvi tekmi.

Minesotta je po zaslugi Finca Mikaela Granlunda le zatresla mrežo Colorada, ki jo je branil razpoloženi vratar Semjon Varlamov. Ustavil je 45 od 46 strelov, pri zadnjem pa je bil nemočen. "Igrali smo res dobro. Pripravljali smo si priložnosti in bili nagrajeni. Moramo le nadaljevati v takšnem slogu," je po tekmi povedal Granlund, ki je zmagoviti zadetek zabil po lepem preigravanju pred vrati Colorada in strelu v padcu.

Dallas je nadigral račke iz Kalifornije, za dodatno slabo voljo v taboru Anaheima pa je poskrbela poškodba izkušenega Stephana Robidasa. Nekdanji branilec Dallasa, ki nosi dres račkov, si je zlomil desno nogo. Ko je zapuščal led na nosilih, so navijači zvezd nesrečnemu hokejistu skandirali "Robi, Robi". Tudi na tej tekmi je eno ključnih vlog igral vratar, in sicer Kari Lehtonen, ki je zaustavil vseh 37 strelov tekmecev iz Kalifornije. "Bilo je neverjetno. To je bil Kari v vsem svojem sijaju. Obranil je nekaj strelov v ključnih trenutkih in nas držal v igri. Pravzaprav je on zaslužen za našo zmago," je povedal Jamie Benn, eden izmed strelcev za Dallas.

Ne spreglejte