Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
0.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 0.18

8 let

Pred Mälkiäjem je nov začetek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po Fincu Finec. Če se pri Olimpiji pri igralcih zanašajo predvsem na Severnoameričane, pa je pri glavnem trenerju drugače. Hannuja Järvenpääja je zamenjal finski rojak Heikki Mälkiä.

Finski trenerji so bili v Sloveniji vedno cenjeni, prav tako se lahko pohvalijo z rezultati. Pred leti je slovensko izbrano vrsto vodil Kari Savolainen, ki še vedno sodeluje s Hokejsko zvezo Slovenije (HZS), sredi sezone 2009/10 je na klop Olimpije sedel Hannu Järvenpää, pol leta zatem pa je na Jesenice prispel Heikki Mälkiä. Slednja je pot že večkrat združila, v rodni Finski sta sodelovala pri SaiPi, tokrat pa je starejši Mälkiä nasledil Hannuja na klopi aktualnih slovenskih prvakov.

''Pred nami je nov začetek. Nov trener, številni novi igralci, vendar pa v to ekipo verjamem. Povsem nov izziv zame, katerega pa se že veselim in ga začenjam z maksimalno mero energije. Zgodba na Jesenicah se ni končala srečno, zame je to že zgodovina. Čas je za nov začetek,'' je na prvem zboru 54-letni strateg nagovoril prisotne novinarje, nato pa povsem na kratko razkril cilje: ''Sprva si želim, da ekipa sprejme moj sistem igre. Če pa se obrnem proti tekmovalnim ciljem, si želim končnice. Od tam pa bomo napredovali korak za korakom. Vedno si želih zmagovati.''

Vrednost ekipe še ne more oceniti

Finski strateg, ki se prebiva na Bledu in se je nedolgo nazaj poročil, je v pretekli sezoni sodeloval s številnimi tujci iz različnih držav, ki so se iz znanih težav menjali kot po tekočem traku, v novi pa ima na svojem seznamu pet Kanadčanov, tri Američane in Rusa. Medtem ko so tuji hokejisti popolna neznanka, pa je nekatere slovenske igralce že spoznal.

''Moč ekipe še ne morem oceniti. Ko bom videl, česa so sposobni novi igralci, predvsem tujci, potem bom lahko dejal kaj več. Imamo kar nekaj mladih igralcev, katere bomo skušali razviti. Po nekaj tednih in predvsem opravljenih treningih na ledu, bom lahko vedel, kako kvalitetni smo. Sedaj je najpomembneje, da trdno treniramo in zgradimo ekipo, ki bo garala vsako tekmo,'' pravi 54-letni strateg, kateremu sta z Jesenic sledila je Žiga Grahut in Aleksandar Magovac: ''Magovac prihaja na preizkušnjo. Gre za talentiranega igralca, ki si bo v naslednjih tednih skušal zagotoviti mesto v ekipi. Prav tako sem se pogovarjal z Matjažem (Sekljem, op.p.), ki mi je dejal, da obstaja dogovor, da si Olimpija in Jesenice ne jemljeta igralcev. Sam sicer niti ne vem, kaj se trenutno dogaja na Jesenicah, slišal sem, da se je zbora udeležilo vsega pet igralcev. Tu imamo že ekipo in v njo tudi verjamem.''

Ne spreglejte