Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2015,
13.34

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slava Vojnov Los Angeles Kings SKA Sankt Peterburg liga KHL liga NHL Vladislav Tretjak

Torek, 27. 10. 2015, 13.34

5 let, 7 mesecev

Pravice za Vojnova v rokah prvakov, a zdaj mu nagaja pogodba s Kralji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ruski branilec Vjačeslav Vojnov, ki se je pred izgonom iz ZDA raje sam zatekel v domovino, naj bi v prihodnjih dneh podpisal pogodbo s prvakom lige KHL Sankt Peterburgom. A vse ne gre po načrtih.

Ponedeljek je v zadevi Vojnov prinesel nekaj novosti, vsekakor pa stvari še ne potekajo tako, kot bi si želel ruski prekrškar, ki so ga v ZDA obsodili družinskega nasilja. Da ga ne bi izgnali, se je pred dobrim mesecem kar sam vrnil v Rusijo. Tam si je od vrnitve želel zaigrati za močan klub, s katerim bi lahko posegel po Gagarinovem pokalu in prek katerega bi se lahko vrnil v rusko izbrano vrsto. Majsko elitno svetovno prvenstvo namreč gostijo prav Rusi, zato je želja po drsanju v državnem dresu še toliko večja, njegove misli pa so usmerjene tudi proti olimpijskemu Pjongčangu.

"Izbral" je aktualnega prvaka lige KHL SKA Sankt Peterburg, ki je v ponedeljek od kluba Traktor Čeljabinsk odkupil pravice zanj. Kakšno vsoto je moralo vodstvo prvakov ob tem odšteti, ostaja skrivnost, vsekakor pa ni šlo za majhne denarce. Vojnov zdaj v ligi KHL "pripada" Sankt Peterburgu, a ni še čisto njegov.

Zapleta se namreč pri dovoljenju za prestop, na katerega v Rusiji še vedno čakajo. Gre za poseben primer, saj ima branilec še veljavno pogodbo z Los Angeles Kings, s katerimi se je junija leta 2013 dogovoril za šestletno sodelovanje. Kralji, za katere ne sme igrati že od lanskega novembra, kljub vsem peripetijam z njim niso prekinili pogodbe. "Z igralcem bi prekinili pogodbo, a glede na to, da je sporočil, da namerava zapustiti ZDA, to ne bo potrebno," je vodstvo kalifornijskega kluba zapisalo sredi septembra, ko je branilec napovedal vrnitev v Rusijo. A prav to zdaj otežuje njegov prestop k SKA, ki naj bi se mu zavezal za tri leta.

Najpomembneje je, da čim prej zaigra

"S podpisom pogodbe bomo počakali še nekaj dni, saj moramo urediti še nekaj formalnosti, povezanih tudi z ligo NHL. Je pa Vojnov privolil v triletno sodelovanje, uradna potrditev bo v prihodnjih dneh, še pred premorom," je za ruski R-sport obljubil Roman Rotenberg. Podpredsednik SKA je podpis pogodbe predvidel že za ponedeljek, prvi nastop Vojnova v dresu SKA pa za 10. november, ko se bo liga po reprezentančnih akcijah spet vrnila.

Ob vseh zapletih se je oglasil še predsednik ruske hokejske zveze Vladislav Tretjak, ki si prav tako prizadeva za čimprejšnji nastop Vojnova. "Še vedno čakamo na transfer karto in odločitev lige NHL. Gre za poseben primer, kakršnega še ni bilo. Najpomembneje je, da bi čim prej spet igral, saj gre za odličnega igralca, ki mu želimo vsi pomagati," se je še enkrat za 25-letnika zavzel eden najboljših vratarjev v zgodovini, ki že lep čas pomaga pri pridobivanju dovoljenja za prestop, a za zdaj, kljub vsem svojim izkušnjam, neuspešno.

Ne spreglejte