Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 11. 2016,
13.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

liga NHL hokej Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Edmonton Oilers poškodba Marian Gaborik

Četrtek, 17. 11. 2016, 13.09

6 let, 6 mesecev

Najverjetneje bo izpustil četrtkovo tekmo z Edmontonom

Poškodovani Anže Kopitar: Počutim se bolje, a še nisem povsem pripravljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Anže Kopitar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

"Stanje se izboljšuje, a še vedno nisem tam, kjer bi moral biti za igro. Moj status se še ni spremenil. O vrnitvi se bomo odločali iz dneva v dan," je po sredinem treningu, prvem po poškodbi, dejal slovenski hokejist.

Obračun pri Ottawa Senators se je za Anžeta Kopitarja pretekli petek končal predčasno. Potem ko ga je na začetku zadnje tretjine ob ogradi stisnil Marc Methot, se je centralni napadalec prijel za levo roko in kaj kmalu odšel v slačilnico.

O vrnitvi iz dneva v dan

Za kakšno in kako resno poškodbo gre (omenjajo levo zapestje), Kopitar ne želi govoriti. Je pa v sredo prvič po poškodbi treniral z ekipo in namignil, da se zdravstveno stanje izboljšuje, a da še ni stoodstotno pripravljen.

"Takšne stvari se zgodijo 20-krat na tekmo, po spletu okoliščin se je tokrat zgodil neroden trenutek, poškodba. To je to," se je v pogovoru za lakingsinsider.com nesrečnega petkovega srečanja na kratko dotaknil Gorenjec in dodal: "Počutim se vse bolje, a še nisem pravi, nisem še tam, kjer bi moral biti za igro. Moj status se še ni spremenil. O vrnitvi se bomo odločali iz dneva v dan."

Dobro je biti na ledu

Čeprav kapetan Kraljev ni sodeloval pri vseh vajah treninga, je bil zadovoljen, da je spet lahko lovil ledene občutke.

"Napredek je. Vsekakor mi pomaga, da sem sploh lahko na ledu, da je občutek spet tu. Ponavljam, iz dneva v dan bomo videli, kako bo. Jutri bom spet na ledu in videli bomo, kako in kaj," je še povedal 29-letni hokejist, ki je po poškodbi prejemal protivnetna sredstva za zmanjševanje otekline na poškodovanem mestu.

Po informacijah omenjenega medija bo Kopitar najverjetneje izpustil četrtkovo tekmo.

Slovaški napadakec Marian Gaborik se počasi vrača po zlomu stopala. Poškodoval se je na svetovnem pokalu v Torontu, ko sta bila oba s Kopitarjem člana Evrope. Ta je v finalu izgubila s Kanado. | Foto: Reuters Slovaški napadakec Marian Gaborik se počasi vrača po zlomu stopala. Poškodoval se je na svetovnem pokalu v Torontu, ko sta bila oba s Kopitarjem člana Evrope. Ta je v finalu izgubila s Kanado. Foto: Reuters

Vrnila sta se še dva

Na led sta se prvič po poškodbi vrnila še dva napadalca Los Angeles Kings. Marian Gaborik se počasi vrača po poškodbi noge, ki jo je staknil na svetovnem pokalu v Kanadi, in še čaka na prvo tekmo te sezone.

Andy Andreoff, letos je odigral devet tekem, pa je led pod nogami občutil prvič po operaciji palca na roki. Oba sta trenirala po posebnem programu in podobno kot Kopitar nista sodelovala v vseh vajah. Prvi bo v tekmovalnem ritmu Andreoff, ki bi lahko zaigral prihodnji teden.

Bo konec negativnega niza?

Kralji bodo po petih gostovanjih spet zaigrali doma. V noči na petek bodo pričakali Edmonton Oilers, ki mu, podobno kot njim, v zadnjih dneh ne gre po načrtih. Obe moštvi sta izgubili zadnje štiri tekme. Po 17 obračunih so Naftarji z 19 točkami na četrtem mestu zahodne konference, Los Angeles Kings pa s 15 na desetem mestu zahoda. Kdo bo v Staples Centru končal negativni niz?

Ne spreglejte